Vacanță în Italia. Portofino, concediu de lux pe Riviera Italiană (GALERIE FOTO)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Dacă vrei să petreci un concediu fabulos, Portofino este destinația perfectă, mai ales dacă ai ceva bani de cheltuit pentru un răsfăț ca la carte.

Peisajul său excepțional, vegetația luxuriantă și arhitectura rafinată fac din Portofino unul dintre cele mai elegante și fascinante locuri de pe Riviera Italiana, potrivit vacanteinspirate.com.

Orașul pitoresc Portofino a fost dintotdeauna un magnet pentru celebrități. În centrul orașului se află o înșiruire de clădiri frumoase, multicolore, precum și o serie de cafenele și restaurante, unde puteți lua masa și admira superbele iahturi care se adună în magnificul său port. 

Vegetația luxuriantă, dealurile cu plantații de măslini și podgorii fac din Portofino un loc de poveste. Piazzeta este centrul în care sunt concentrate magazine și restaurante, înconjurat de superbele clădiri colorate, locul în care oamenii se întâlnesc, iau masa sau admiră portul și marea.

Portofino nu are gară

Se poate ajunge aici luând trenul din Levanto pâna la stația cea mai apropiată, Santa Margherita Ligure (se poate ajunge și din La Spezia tot cu trenul). De aici, cu un autobuz, veți ajunge în aproximativ 20 de minute în Portofino.

În Portofino veți regăsi vile de secol 19 cu grădini întinse pe stânci, piscine și plaje private, străduțe înguste și pietruite, terase boem, scrie plecatahaihui.com. Prețurile sunt piperate.

Vezi și: Vacanță în Italia. Cinque Terre, unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat (GALERIE FOTO)

Traseu riviera italiană, din Genova până în La Spezia

Genova – Puteți alege utobuzul hop-on hop-off pentru un tur de câteva ore prin oraș.

Camogli – Fost sat de pescari, astăzi o variantă bună de cazare în zonă, cu plajă lată, dar cu pietriș. Tot autobuzul 882 vă duce spre Portofino.

Mai la vale de Camogli veți găsi San Fruttuoso, ascuns printre stânci, cunoscut pentru biserica Abazzia di San Fruttuoso. 

Santa Margherita Ligure

Portofino

Rapallo 

Celebrele sătuce de pescari Cinque Terre –  Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore. 

Portovenere - aici poți mânca risotto și paste cu fructe de mare și poți servi un prosecco la malul mării.

Vezi și: Vacanță în Italia. Concediu de vis pe Coasta Amalfi (GALERIE FOTO)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel