Vacanță în GRECIA. Ce trebuie să știi despre TINOS, insula grecească de lângă Mykonos- FOTO
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Tinos este o insulă grecească spectaculoasă, mai puțin cunoscută de români, dar care merită vizitată. 

Tinos este o insulă grecească din Marea Egee, aproape de Andros, Delos și Mykonos. Insula cicladică atrage turiști din toată lumea pe tot parcursul anului, dar mai ales în 25 martie și 15 august, când vin în număr mare la Biserica Panagia Megalochari (a Fecioarei Maria). 

Biserica Panagia Megalochari este protectoarea insulei Tinos și este considerată și protectoare a Greciei, scrie greekcitytimes. A fost construită în 1823 pe locul unde o icoană miraculoasă cu Fecioara Maria a fost găsită, pe un deal deasupra Chorei, capitala Tinos. Credincioșii se pare că merg în genunchi din port până-n biserică, după cum scrie sursa citată. 

Insula, mai puțin cunoscută printre turiștii români, are destul e multe spații de cazare apreciate, precum și taverne alese (le puteți vedea accesând link-ul citării, de mai sus). 

Sursa citată mai scrie că mâncarea tiniată este fresh și creativă și este preparată cu produse locale. Insula are propria bere artizanală, care se numește Nissos, dar și destul de multe podgorii de vizitat, T-Oinis ar fi cea mai bună vinărie locală, iar vinul produs acolo ar fi găsit la majoritatea tavernelor. Sunt recomandate și dulciurile locale, precum Xerotigana (produse de patiserie din făină, raki, apă, sos, ulei, prăjite în ulei de măsline și stropite cu miere și migdale mărunțite), Karydota (făcută din nuci, făină, zahăr, apă de trandafiri și mastiha) sau Seskoulopitakia (plăcinte mici făcute din brânză, orez, nuci, stafide, scorțișoară, cuișoare, sirop de struguri).

Cele mai spectaculoase și recomandate plaje sunt Agios Ioannis (apă cristalină, nisip fin, zonă luxuriantă) și Agios Markos (nisip auriu, loc de întâlnire pentru turiști și localnici). 

Cum ajungi pe insula Tinos

Cu feribotul din portul Pireu al Atenei. Pleacă o dată pe zi, iar drumul durează 5 ore. 

Cu feribotul din Portul Rafina (tot din Atena). Pleacă de mai multe ori pe zi, iar drumul durează 3 ore. 

Cu avionul în Mykonos, iar din Mykonos, din port, pleacă un feribot, o dată pe zi, iar drumul durează 1 oră, după cum arată sursa citată. 

FOTO PIXABAY. 

Vezi și: EXCLUSIV  GALERIE FOTO CORFU: Despre Paleokastritsa, Lakones, Corfu Town, turism cultural și culinar. Atracțiile insulei. Locul minunat descoperit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel