Vacanță în Grecia 2024. Top zece insule aparte unde poți avea parte de experiențe unice, de la Kythnos, la Karpathos
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Cele mai bune zece destinații insulare din Grecia pentru noul an, care oferă experiențe unice, dincolo de obișnuit, au fost anunțate de popularul site Responsible Travel, specializat în activități alternative și sustenabilitate.

Primele trei locuri de pe lista Responsible Travel sunt Kythnos - pentru escapade ideale de weekend, Ithaca - pentru scufundări și Patmos - pentru turism religios de calitate.

Urmează Amorgos - cu frumoasele sale mănăstiri, Naxos - cu natura sa impresionantă, Syros - cu arhitectura neoclasică de excepție și Tinos - cu istoria sa bogată.

Karpathos completează lista cu bucătăria sa locală tradițională, cu miticul Serifos și cu Andros, care impresionează cu potecile sale către peisaje naturale sălbatice și monumente istorice.

Lista face parte din inițiativele EOT. Reprezentanții destinațiilor care deschid calea noilor tendințe de călătorie au explicat pentru AMNA importanța formelor tematice de turism.

Grecia, Marea Mediterană / Sursa foto: Freepik

"Patmos are un mare potențial ca destinație cu o puternică amprentă istorică și religioasă pe scena internațională. Serviciile noastre turistice de calitate, în materie de cazare și de catering, combinate cu frumusețea naturală de neegalat și cu gama de opțiuni alternative ne permit să depășim modelul "soare-mare" și să ne adresăm călătorilor cu interese speciale. La urma urmei, aceasta este ceea ce vom urmări împreună cu profesioniștii și agențiile în următorii cinci ani", a declarat noul primar al Patmos, Nikitas Tsampalakis.

"Andros are o combinație de caracteristici capabile să atragă călătorii în afara sezonui estival. Pentru următorii ani, prioritatea noastră va fi promovarea drumețiilor, a gastronomiei, tradițiilor, a istoriei și a culturii pentru a crea acea acel ceva care va face destinația mai atractivă pentru a fi vizitată înainte și după lunile de vârf de turism", a subliniat vicepreședintele Asociației de camere și apartamente de închiriat din Ydrousa Andros, Nikos Moustakas.

Andros / Sursa foto: Freepik

"Karpathos are acele "materii prime" care o pot diferenția la nivel internațional. Obiectivul nostru este de a consolida extroversiunea, utilizarea tehnologiei, o mai bună evidențiere a formelor speciale de turism și "căsătoria" cu cultura Karpathos, gastronomia, cultura, alpinismul și tradițiile pentru a ne îmbogăți narațiunea turistică și pentru a aborda mai eficient publicul călător cu interese de calitate", a subliniat noul viceprimar pentru turism al municipalității din Karpathos, Anastasios Milios.

Top 5, conform listei:

5. Naxos, Insulele Ciclade

Cea mai mare insulă din Ciclade este trecută cu vederea în favoarea Santorini și Mykonos, dar este muntoasă și este suficient de mare pentru a se putea cultiva pe ea - ceea ce nu este posibil pe vecinele sale. Care este rezultatul? O mulțime de produse locale delicioase de încercat și o insulă care primește foarte puțini vizitatori. Aveți timp să-i vizitați pe vecinii săi mai faimoși cu barca, dacă doriți.

Santorini / Sursa foto: FreepikSantorini / Sursa foto: Freepik

4. Amorgos, Insulele Ciclade

Turismul de masă încă nu și-a făcut loc în Amorgos, în ciuda legăturilor ușoare cu feribotul spre Santorini și Mykonos. Într-adevăr, orașul principal amintește de Santorini, însă este mai puțină aglomerația. Casele vopsite în alb au obloane albastre, iar bougainvillea roz aprins împodobește ușile. În unele zone, Amorgos are o lățime de numai 2 km, așa că este ușor să mergi de la o plajă la alta. Linia de coastă lungă lasă, de asemenea, mult loc pentru plimbări între dealurile stâncoase, mănăstirile bizantine și acropolele din vârful dealurilor care datează din epoca minoică.

3. Patmos, Insulele Dodecanez

Mii de pelerini se îndreaptă spre Patmos pentru a vizita Mănăstirea Sfântul Ioan și Peștera Apocalipsei - peștera în care se spune că Ioan ar fi scris Apocalipsa. Există o mulțime de plaje liniștite cu pietriș și nisip, precum și pajiști pline de orhidee primăvara.

2. Ithaca, Insulele Ionice

Ithaca este casa legendară a lui Odiseu, dar aici se termină aparent faima sa. Cei mai mulți vizitatori ai Insulelor Ionice se îndreaptă spre Kefalonia, care se află la o jumătate de oră cu feribotul peste apă, lăsând Itaca să se rostogolească liniștită cu golfulețe de sticlă făcute pentru scufundări și snorkeling, taverne cu fructe de mare în portul Frikes și trasee de mers pe jos care șerpuiesc de la ruine bizantine la sate. Și toate acestea pe o insulă care are 30 km de la un capăt la altul.

Ithaca / Sursa foto: Freepik

1. Kythnos, Insulele Ciclade

Kythnos este o evadare de weekend pentru atenienii care caută o pauză, dar este practic necunoscută turiștilor internaționali. Petreceți o săptămână aici pentru a explora Hora, capitala fără mașini, și potecile cu catâri, care șerpuiesc între izvoare termale, promontorii cu caste și temple pe jumătate îngropate. Păstrați timp și pentru plaje (există peste 50 de plaje) și pentru a sta degeaba în tavernele de pe malul apei care servesc miere, vin și brânză produse pe insulă.

Kythnos / Sursa foto: Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel