Vacanță în Atena. Unde te cazezi, unde mănânci și ce nu trebuie să ratezi: Cele mai tari ponturi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Dacă ai de gând să vizitezi Atena, capitala Greciei, poate nu ar strica să arunci un ochi peste ponturile pe care ți le-am pregătit.

Atena este unul dintre cele mai interesante orașe culinare. Cu o simplă plimbare pe străzile sale vei descoperi un loc viu, înțesat cu tot felul de localuri interesante.

Unde să mergi după ce aterizezi

Birdman (Voulis St.) este un local foarte mic al unui tânăr bucătar talentat, Ari Vezene. El s-a inspirat din barurile din Tokyo, unde a petrecut ceva timp, scrie Reuters. Îți găsești un loc la bar - nu există mese - și încerci micile frigărui de la grătarele japoneze robata.

Unde să te cazezi

Hotelul Grande Bretagne (strada Vasileos Georgiou A.) este perfect situat în centrul tuturor lucrurilor. Are o eleganță din lumea veche, cu o priveliște fantastică. Încercați să obțineți o cameră cu balcon și vedere la Acropole. Palatul Electra (Navarchou Nikodimou St.) este, de asemenea, destul de frumos.

Sursa foto: Freepik

Unde să iei micul dejun

Mulți greci, în special atenienii, nu prea sunt adepții micului dejun lung. De obicei, preferă o cafea și poate o prăjitură. La Da Capo (strada Tsakalof) din cartierul Kolonaki veți găsi o mulțime de oameni care se opresc la o cafea și se adună afară la mesele care se înșiră pe stradă.

Vizitați Acropole!

Orașul Atena este construit în jurul Acropolei. Ea modelează modul în care înțelegi orașul. Faceți plimbarea până în vârf. Veți fi uimit de mărimea și importanța Partenonului, a Erechtheum-ului, a tuturor acestor clădiri antice care se întorc în trecut pentru a ne inspira astăzi.

Sursa foto: Freepik

Locul ideal pentru o cafea

Locul preferat al bucăturului Jose Andres este Mokka (Athinas St.). Prăjesc cafea de generații întregi și prepară cafeaua tradițională grecească în vasele mici numite briki, care sunt încălzite în nisip fierbinte până când fac bule și spumă.

Nu rata piețele!

Întotdeauna caută piețele alimentare ale unui oraș atunci când îl vizitez pentru prima dată. Înveți atât de multe despre poporul respectiv și locul în care te afli...! Așa că poți să optezi pentru Piața Centrală din Atena sau Varvakios (strada Athinas).

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

PONT

Nu este un secret, dar nu ratați ocazia de a lua prânzul la Diporto (strada Sokratous), probabil cel mai faimos "koutouki" din centrul Atenei - o tavernă subterană, de obicei plină cu butoaie de vin, care servește mâncăruri simple, tradiționale și vinuri locale.

Masa este simplă și delicioasă: o salată grecească proaspătă, fassolada tradițională, o supă cremoasă de fasole albă, pește prăjit și pâine.

Bunătăți care nu trebuie ratate

Trebuie să luați loukoumades, celebrele gogoșele stropite cu miere, de la Stani (strada Marikas Kotopouli), un loc foarte vechi din apropierea Pieței Omonia. Aici îi veți găsi pe atenieni comandând iaurt tradițional din lapte de oaie la micul dejun.

Pentru deserturi mai deosebite, opriți-vă la Sweet Nolan (Strada Apollonos), unde puteți lua produse de patiserie și pâine la pachet.

Sursa foto: Freepik

Cea mai bună cină de lux

Restaurantul Pharaoh (Solomou St.) - A lua masa acolo este ca și cum ai fi invitat la cea mai tare cină din oraș.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel