Vacanță de coșmar în Thailanda. Descindere în bar: Peste 200 de turiști, arestați
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Unsplash (Streets of Food)
Sursă foto: Unsplash (Streets of Food)
Peste 200 de turiști au fost arestați în Thailanda și riscă pedepse grele de închisoare. 

Poliţia thailandeză a arestat miercuri peste 200 de turişti, majoritatea chinezi, în cadrul unei operaţiuni antidrog într-un un bar de karaoke clandestin din Bangkok, informează AFP și Agerpres. Fotografiile oficiale ale poliţiei şi imaginile difuzate de mass-media arată petrecăreţi năuciţi şi confuzi, înconjuraţi de resturi de la petrecere, într-un cartier luxos al capitalei.

"Majoritatea celor implicaţi sunt cetăţeni chinezi", a declarat Archayon Kraithong, un purtător de cuvânt al poliţiei regale, potrivit căruia în baza unor teste de urină s-a constatat că aceştia consumaseră substanţe ilegale.

"Vor fi efectuate teste suplimentare pentru a identifica drogurile consumate de petrecăreţi, iar apoi se va decide dacă vor fi urmăriţi penal", a precizat Archayon.

O postare pe pagina oficială de Facebook a poliţiei thailandeze preciza că printre drogurile găsite se numără ketamină, precum şi urme de MDMA, metamfetamină şi diazepam.

"Poliţia a descoperit că locul de divertisment părea să vândă droguri clienţilor", se arată în postare.

Thailanda, un hub de tranzit major pentru drogurile provenind din aşa-numitul "Triunghi de Aur", la frontiera cu Myanmar şi Laos (nord), a adoptat legi foarte stricte împotriva drogurilor. Deţinerea de stupefiante de categoria 1, care include MDMA şi metamfetamina, poate duce la pedepse cu închisoarea de până la 10 ani.

CITEȘTE ȘI - Thailanda a autorizat avortul până la 20 de săptămâni de sarcină

Thailanda a deplâns moartea copiilor de grădiniță uciși de un fost polițist

Astăzi vor începe ceremoniile funerare pentru zecile de victime ale atacului dintr-o grădiniţa din nordul Thailandei, transmite Rador. 24 de copii şi 12 adulţi au fost ucişi de un fost poliţist, care a comis joi un masacru în oraşul Uthai Sawan. Corespondentul BBC transmite că astăzi vor începe ceremoniile funerare, în prima dintre cele trei zile de doliu, marcând una dintre cele mai grave cazuri de crimă în masă din istoria ţării. Regele thailandez, Maha Vajiralongkorn, s-a oferit să plătească cheltuielile legate de funerarii. Regele a susţinut un discurs public, un eveniment rar, la spitalul unde sunt îngrijiţi supravieţuitorii masacrului şi a declarat că se va ruga pentru victime.

Un fost polițist a ucis cel puțin 37 de persoane, majoritatea copii, într-un atac armat dintr-un centru de îngrijire din nord-estul Thailandei. Poliția spune că atacatorul s-a sinucis apoi, omorându-și și familia, după o urmărire prin provincia Nong Bua Lamphu. Polițiștii spun că atacatorul și-a împușcat și și-a înjunghiat victimele înainte să fugă de la fața locului.

Fostul ofițer, în vârstă de 34 de ani, a fost concediat în iunie pentru consum de droguri, a declarat poliția.

Un profesor care a supraviețuit a declarat pentru Thairath TV din Thailanda că atacatorul obișnuia să-și lase copilul la creșă și părea politicos. Un motiv rămâne neclar

CITEȘTE ȘI - Mai mulți copii au fost uciși în Thailanda de un fost polițist. Își lăsa copilul la creșă zilnic

CITEȘTE ȘI - Veşti bune despre o specie pe cale de dispariţie: natalitatea a crescut cu 190%

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel