"Vă rugăm să actualizați adresa" - escrocheria care te lasă fără bani în cont! Atenție la acest mesaj care pare de la Poșta Română
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
O nouă înșelăciune care folosește imaginea Poștei Române face, mai nou, victime în rândul românilor. 

Tot mai multe persoane s-au plâns că au primit mesaje pe telefon prin care erau notificate că nu pot primi un presupus  colet până când nu actualizează adresa pentru livrare. Este un fals! 

Ce se întâmplă, de fapt

Escrocii trimit SMS-uri pretinzând a fi reprezentanți ai Poștei și cer destinatarilor să acceseze un link pentru a-și recupera un pachet. Accesarea acestui link solicită introducerea datelor personale, ceea ce poate duce la golirea conturilor bancare ale utilizatorilor.

Cum funcționează Metoda "Adresa incompletă"

În aceste SMS-uri, destinatarii sunt informați că au un colet, dar că lipsește numărul străzii din adresă. Escrocii îi îndeamnă să acceseze un link pentru a actualiza datele necesare. Conducerea Poștei Române ne sfătuiește, bineînțeles, să nu dăm curs unor astfel de înștiințări, cu atât mai puțin atunci când știm că nu avem de primit niciun pachet. 

Potrivit sursei citate, directorul general al Poștei Române a clarificat că, deși compania trimite SMS-uri sau e-mailuri, acestea nu solicită niciodată date personale și au doar un rol informativ. Astfel, românii pot distinge mai ușor între mesajele autentice și cele frauduloase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel