Va reuși "regele asfaltului" ce i-a fost interzis lui Becali?
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

"Regele asfaltului" Dorinel Umbrărescu a depus la BNR actele prin care solicită aprobarea pentru a deveni acţionar majoritar de bancă. El intenţionează să folosească licenţa ATE Bank România, potrivit

Proiectul constituirii unei noi bănci cu capital privat românesc este condus de Marinel Burduja, fost prim-vice­preşedinte al Raiffeisen Bank.

Primele evaluări asupra dosarului depus de Dorinel Umbrărescu sunt pozitive, potrivit surselor citate de zf.ro. Rămâne de văzut dacă "regele asfaltului" va trece de toate filtrele de control.

Ideea înfiinţării unei bănci româneşti pe "ruinele" ATE Bank are mai mult de un an.

BNR nu a permis înființarea Becali Bank

În urmă cu patru ani, Gigi Becali anunța că își va înființa propria bancă, unde angajații vor fi plătiți de trei ori mai bine decât ceilalți muncitori din sistemul bancar. Consiliul de Administrație al BNR a respins, însă, în ședinta din 24 iulie, cererea de constituire a Becali Bank. Potrivit regulamentului de autorizare a instituțiilor de credit, la constituirea unei bănci, BNR analizează proveniența fondurilor care ar urma să formeze capitalul acesteia, declarau la acel moment surse din interiorul Băncii Naționale a României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel