Vă mai amintiți de Winamp? Player-ul audio al anilor '90 poate fi descărcat acum pe iOS și Android
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Wiki Commons
foto: Wiki Commons
Winamp se întoarce! Dar are niște... probleme.

După ani buni de absență, un nume celebru printre brandurile de playere audio, din categoria celor retro, revine în scenă. Este vorba despre Winamp, popularul player audio care făcea senzație de pe la sfârșitul anilor '90 și până prin 2007. Înainte de apariția platformelor moderne de streaming, precum Spotify, YouTube Music sau Apple Music, oamenii își ascultau muzica de pe calculator prin intermediul unor playere precum Winamp. Nu aveau toată muzica la doar un click distanță, ci o descărcau și o redau folosind astfel de aplicații.

Pentru cei mai tineri, numele Winamp poate suna total necunoscut, dar pentru cei născuți înainte de anul 2000, este și va rămâne o adevărată legendă. Toți își amintesc de Winamp ca de "playerul cel mai cool", cu background hipnotic, spirale cu efect psihedelic și grafică antrenantă, dinamică, sinconizată perfect la ritmuri și beau-uri. Iată că după ani de eforturi susținute, Winamp s-a întors, fiind relansat în 2023 sub forma unei platforme online. Din nefericire pentru nostalgici, platforma inițială nu putea reda melodii stocate pe computer. Totuși, acest lucru se schimbă odată cu lansarea versiunilor pentru Android și iOS.

Winamp ajunge pe iOS și Android

Llama Group, compania din spatele renașterii Winamp, a asigurat utilizatorii că noua aplicație mobilă Winamp va oferi o experiență mai apropiată de cea a originalului, potrivit Morningstar. Așadar, dacă aveți melodii descărcate pe dispozitivul dumneavoastră, odată ce deschideți aplicația mobilă Winamp, veți fi întâmpinat cu librăria personală de muzică.

În plus, aplicația oferă integrare cu iCloud pentru iPhone, iar pentru Android există o funcționalitate similară care permite sincronizarea fișierelor din cloud. „Această aplicație mult așteptată promite să aducă bucurie fanilor fideli și noilor veniți prin introducerea de funcții care să întărească legătura dintre pasionații de muzică și artiștii lor iubiți. Face parte din noua generație de jucători pe care o vom produce în viitor. Actualizările vor sosi foarte rapid de acum până la sfârșitul anului, aducând noi designuri, noi caracteristici și mai multă conectivitate, intrând într-un ciclu de evoluție constantă în 2024 și 2025”, anunță dezvoltatorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel