Data publicării:
”Va fi o reformă fiscală”. Marcel Ciolacu: Nu înseamnă că vor fi introduse mai multe taxe
Premierul Marcel Ciolacu susține că a fost ”o presiune imensă” asupra sa pentru mărirea TVA-ului.
Liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că o reformă fiscală fiscală nu înseamnă introducerea de noi taxe, subliniind că a refuzat majorarea TVA-ului, deși s-a făcut ”o presiune imensă” asupra sa.
Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă românii vor avea de plătit mai multe taxe după ce se încheie anul, știut fiind că este unul electoral, cu toate cele patru tipuri de alegeri, de la europarlamentarele și localele de duminica trecută, până la prezidențialele din septembrie și cele parlamentare din decembrie, dar și pentru că reforma fiscală a fost amânată.
”Va fi o reformă fiscală. O reformă fiscală nu înseamnă că vor fi introduse mai multe taxe. Eu ce am promis și dumneavoastră și românilor a fost faptul că o să fac digitalizarea ANAF după 30 și ceva de ani când nimeni nu a făcut-o.
Avem, în afară de bază, 12 module deja în implementare cu companii de renume în acest domeniu și momentan avem încasările pe care le-am așteptat. Cu adevărat am încurajat foarte mult investițiile și de aceea, chiar dacă a fost excedent pe ultima lună, încercăm să le ținem într-un echilibru.
Nu vorbim de noi taxe și eu nu am mărit taxe nici după ce am luat mandatul de prim ministru, cu toate că aveam un deficit lăsat de 6,8% și era asumat unul de 5,7% și am închis cu 5,6 - 5,5%. Am scos anumite excepții”, a spus Marcel Ciolacu, în cadrul unei conferințe de presă de la sediul PSD, conform Agerpres.
Totodată, premierul a adăugat că asupra lui s-a făcut o presiune imensă pentru a mări TVA.
”Vă spun un singur lucru, pe mine, ca și prim-ministru, s-a făcut o presiune imensă ca să măresc TVA și am refuzat acest lucru pentru că este total incorect iarăși cei cu venituri să contribuie la acest efort comun. Nu este corect. (...)
Sub nicio formă nu se va mări TVA la alimente și medicamente (n.r. acestea au TVA de 5%).
Asta ar duce la o creștere a inflației. Când ai ajuns cu inflația în jur de 1% poți să te gândești la anumite măsuri, pentru că e foarte rău să pici în partea cealaltă, dar acolo de obicei se acționează în alte zone”, a precizat Marcel Ciolacu.
Citește și: ”Ce ni se dă cu o mână, ni se va lua cu două, mai ales în 2025”. Adrian Negrescu: Va veni nota de plată
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News