Urmărește emisiunea live
Va dispărea permisul de conducere? Propunere inedită de la Bruxelles
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
În curând, permisul auto nu va mai fi de găsit în portofelele șoferilor. O decizie de la Bruxelles spune că în șapte ani actul va deveni istorie. Cu ce va fi înlocuit?

Permisul auto va fi uitat cât de curând în rândul șoferilor. Propunerea vine de la Bruxelles, care spune că actul va deveni istorie din 2030, însă șoferii nu vor putea să conducă fără alte acte, a spus Antena 3 CNN.

Identificare prin cod QR

În momentul dispariției permisului auto, acesta ar deveni un cod QR, pe care autoritățile îl verifică și așa se dovedește că șoferul beneficiază de permis auto. Noutățile vin aici – acest cod QR va fi recunoscut pe tot teritoriul Uniunii Europene.

Propunerea de la Bruxelles nu este aplicată, deocamdată, însă are ca scop sporirea siguranței pe drumurile publice, astfel să nu mai existe îndoială că vor exista persoane care dețin un permis fals de conducere. Acest permis va fi utilizat, cel puţin pentru o perioadă, în paralel cu un permis în format fizic.

Propunerea este, momentan, la nivel de proiect, iar până se va pune în aplicare, există șanse să mai sufere câteva modificări. De la răspândirea veștii, mulți dintre șoferi sunt de acord cu noua idee de a avea permise auto digitale, deoarece le este recunoscut acest drept pe întreg teritoriul Uniunii Europene.

În ultimele două luni, numărul permiselor auto emise a luat asalt, 236.000 de astfel de acte au fost eliberate în București, Bihor și Cluj, dar majoritatea au fost emise în Capitale. De asemenea, cele mai puține permise au fost emise în Tulcea, Covasna și Călărași. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel