Utilizatorii Twitter, împiedicați să mai intre pe platformă de o eroare a rețelei de socializare. Răspunsul lui Elon Musk: „La mine merge”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Utilizatorii Twitter, împiedicați să mai intre pe platformă de o eroare a rețelei de socializare. Răspunsul lui Elon Musk: „La mine merge”/ FOTO: Pixabay
Utilizatorii Twitter, împiedicați să mai intre pe platformă de o eroare a rețelei de socializare. Răspunsul lui Elon Musk: „La mine merge”/ FOTO: Pixabay
Utilizatorii Twitter au raportat o întrerupere globală masivă a platformei. Mulți dintre ei nu au putut accesa site-ul web și funcțiile sale timp de ore întregi.  

Potrivit downdetector.com, care urmărește traficul site-ului, platforma a devenit indisponibilă cu puțin timp înainte de miezul nopții GMT (11:00 joi AEDT, 19:00 miercuri EST), cu întreruperi raportate cel mai frecvent pe site-ul web, nu pe aplicație.

În decurs de o oră, site-ul web a înregistrat peste 10.000 de raportări ale utilizatorilor despre probleme de accesare a Twitter.

Monitorul de internet NetBlocks, cu sediul la Londra, a spus că „Twitter se confruntă cu întreruperi internaționale care afectează aplicația mobilă și funcțiile, inclusiv notificările”.

„Incidentul nu are legătură cu întreruperile sau filtrarea internetului la nivel de țară.”

Mulți utilizatori au putut încă să folosească platforma, în timp ce alții au primit un mesaj de eroare pe care scria „ceva a mers prost, dar nu te îngrijora – nu este vina ta”.

Un utilizator din Irlanda a raportat „dificultăți de conectare la Twitter în seara asta... ar trebui să dorm, dar acum mă uit la știri despre prăbușirea globală a Twitter”.

Elon Musk, care a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari în octombrie, le-a răspuns utilizatorilor care raportau probleme scriind pe Twitter „la mine merge”.

Câteva ore mai târziu, Musk a postat pe Twitter că au fost făcute „modificări semnificative în arhitectura serverului backend” și că „Twitterul ar trebui să se simtă mai rapid”.

Preocupările cu privire la întreruperi mai lungi și mai regulate au crescut atunci când Twitter și-a redus, după unele estimări, până la jumătate din forța de muncă, fără preaviz, la începutul mandatului lui Musk.

Aproximativ 7.500 de angajați au fost concediați în prima săptămână cu Musk la conducerea platformei. În a doua săptămână, aproximativ patru din cinci dintre cei 5.500 de contractori ai companiei au fost eliberați.

Se pare că disponibilizările în masă au distrus echipele care acoperă drepturile omului, etica învățării automate, curatarea, comunicațiile și accesibilitatea.

În iulie, înainte de pierderea locurilor de muncă, Twitter a cunoscut una dintre cele mai lungi întreruperi din ultimii ani de zile, rețeaua socială fiind indisponibilă utilizatorilor pe web și pe mobil timp de aproape o oră.

La începutul acestei luni, Musk a confirmat că va demisiona din funcția de director executiv odată ce va fi găsit un înlocuitor potrivit, invocând finanțele companiei drept motiv pentru a-și amâna plecarea promisă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel