Data publicării:

Utilizatorii Twitter au votat în favoarea demisiei lui Elon Musk din poziția de director executiv al platformei

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Utilizatorii Twitter au votat în favoarea retragerii lui Elon Musk din funcția de director executiv al platformei, după ce miliardarul a făcut un sondaj privind viitorul său.  

Un total de 57,5% au votat „da” după ce Musk și-a întrebat cei 122 de milioane de urmăritori dacă ar trebui să renunțe la această poziție.

Musk, care a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, a declarat înainte de încheierea sondajului că va respecta rezultatul, scrie BBC.

Magnatul tehnologiei, care conduce și Tesla și Space X, s-a confruntat cu multe critici de când a preluat platforma.

Musk nu a comentat nimic de când s-a închis sondajul. Chiar dacă ar demisiona din funcția de director executiv, ar rămâne proprietarul Twitter.

Peste 17,5 milioane de utilizatori au votat luni în sondajul său, dintre care 42,5% au votat „nu” pentru demisia lui Musk.

Și în trecut Musk s-a supus sondajelor de pe Twitter. Îi place să citeze expresia „vox populi, vox dei”, o expresie latină care înseamnă aproximativ „vocea poporului este vocea lui Dumnezeu”.

Un fost membru al personalului de pe Twitter, care a părăsit compania recent, a declarat pentru BBC că Musk „se arăta a fi prostul incompetent pe care-l bănuiam”.

Vorbind sub condiția anonimatului, el au adăugat: „Investitorii săi cu siguranță se uită la asta acum.

„Îmi imaginez că sunt presiuni din partea investitorilor să demisioneze și folosește acest sondaj pentru a face totul să pară de parcă urmează voința oamenilor în loc de voința celor care îi plătesc facturile”.

Cu câteva minute înainte de încheierea sondajului, fondatorul schimbului de criptomonede Binance i-a transmis lui Musk că ar trebui să „țină cursul” și să nu demisioneze.

Printre investitori se numără firme masive precum Fidelity, care este cunoscută pentru gestionarea conturilor de pensii, și Sequoia Capital, care a susținut alte firme de tehnologie, printre care Apple, Google și Airbnb.

Se crede că alți investitori sunt co-fondatorul Oracle și prietenul lui Musk, Larry Ellison, de la fondul suveran Qatar Holding și prințul Alwaleed bin Talal din Arabia Saudită.

Avionul privat al lui Musk pare să se întoarcă de la Cupa Mondială din Qatar, unde a fost fotografiat, duminică, la finala, alături de ginerele lui Donald Trump, Jared Kushner.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel