Utilizatorii STB beneficiază de o nouă aplicaţie de plată online
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Utilizatorii STB beneficiază de o nouă aplicaţie de plată online
Utilizatorii STB beneficiază de o nouă aplicaţie de plată online
Utilizatorii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) beneficiază, începând de miercuri, de o nouă aplicaţie de plată online, ca urmare a finalizării proiectului pilot cu aplicaţia mobilă BPay, a anunţat compania. 

Potrivit unui comunicat de presă al STB, 24Pay este noua aplicaţie mobilă care permite plata călătoriei cu telefonul mobil prin înrolarea cardului bancar. Securitatea tranzacţiei este asigurată prin tehnologia Mastercard/Visa.

Soluţii alternative de plată a călătoriei, modalităţi sigure şi rapide de achiziţie a titlurilor de călătorie în orice moment al zilei

'Ne dorim implementarea unor soluţii alternative de plată a călătoriei, astfel încât utilizatorii noştri să beneficieze de modalităţi sigure şi rapide de achiziţie a titlurilor de călătorie în orice moment al zilei, fără a mai fi necesară deplasarea la centrele de vânzare. Evoluţia tehnologiei ne deschide mai mult către inovaţie şi ne oferă posibilitatea de a ne alinia noilor tendinţe privind plăţile digitale', a declarat Adrian Criţ, directorul general al STB SA.

Descărcare gratuită

Aplicaţia poate fi descărcată gratuit direct din: Google Play; App Store; App Gallery sau prin scanarea codului QR afişat în mijloacele de transport public. Conform STB, utilizatorii care au titluri de călătorie achiziţionate prin aplicaţia BPay vor putea să le utilizeze până la data expirării.

Ulterior, plata călătoriei se va putea face doar prin intermediul aplicaţiei 24Pay. În continuare, STB SA pune la dispoziţia călătorilor modalităţi alternative de achiziţie şi plată a călătoriei precum platforma de reîncărcare online a cardului de transport nominal, plata prin SMS şi plata cu cardul bancar contactless direct la validator.

STB, transport gratuit pentru cei care au bilete la EURO 2020

Amintim faptul că toţi deţinătorii de bilete la campionatul UEFA EURO 2020 vor beneficia de gratuitate în ziua meciului şi în ziua următoare, iar în perioada competiţiilor se înfiinţează linia expres 700 şi se suplimentează alte şase linii ale Serviciului de Transport Bucureşti (STB).

Vor beneficia de gratuitate: 

- toţi deţinătorii de bilete la meciurile campionatului UEFA EURO 2020 vor folosi transportul public local de călători în baza unui card de transport digital, disponibil în aplicaţia UEFA EURO 2020, conectat la datele privind biletele de meci sau în baza biletului de meci, în ziua meciului, până la ora 23:59, şi ziua următoare, până la aceeaşi oră;

- personalul acreditat UEFA (voluntari şi reprezentanţi mass-media) va beneficia de această facilitate pe toată perioada organizării campionatului UEFA EURO 2020, în funcţie de programul de lucru, în baza legitimaţiei oficiale pentru personalul acreditat UEFA.

De asemenea, se vor înfiinţa linii de transport special pentru suporteri, de la Aeroport şi Gara de Nord către Centrul Istoric şi Arena Naţională în zilele meciurilor (13, 17, 21 şi 28 iunie 2021).

Astfel, pentru deplasarea suporterilor de la aeroport direct către "Arena Naţională" va fi înfiinţată linia expres 700. Aceasta va funcţiona între Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" şi Piaţa Hurmuzachi (Piaţa Muncii), pe traseul: Aeroportul Henri Coandă, DN 1, Şos. Bucureşti-Ploieşti, Şos. Kiseleff, B-dul Constantin Prezan, Bd. Aviatorilor, Piaţa Victoriei, B-dul Iancu de Hunedoara, Şos. Ştefan cel Mare, Şos. Mihai Bravu.

Pentru suporterii care doresc să viziteze centrul Capitalei, au fost suplimentate 6 linii de transport: linia expres 783, liniile de autobuz 104 şi 123, liniile de troleibuz 86 şi 90 şi linia de tramvai 40.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel