Utilizatorii de iPhone, pradă ușoară pentru hackeri. Vulnerabilități ca-n filme
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Jocurile video sau filmele în care hackerii pot accesa instant dispozitivele cuiva fără să le atingă sunt, de regulă ficțiune, însă, din când în când, o situație din realitate face situația cel puțin plauzibilă.

Conform The Verge, Ian Beer de la Google Project Zero a dezvăluit că, până în luna mai, mai multe iPhone-uri și dispozitive iOS erau vulnerabile la o exploatare incredibilă care le permitea atacatorilor să reseteze de la distanță dispozitive, preluându-le apoi controlul (citirea corespondenței electronice, accesarea SMS-urilor, descărcarea pozelor și chiar privirea și ascultarea prin microfonul și camera telefonului).

Beer a transmis că problema a fost generată de interconectivitatea dispozitivelor Apple precum iPhone, iPad, MacBook și Apple Watch prin protocolul Apple Wireless Direct Link (AWDL). Nu numai că Ian Beer a dezvăluit cum să exploateze rețeaua, ci acesta a descoperit cum să o activeze dacă era închisă intenționat. „Nu există dovezi cum că aceste probleme au fost explorate în lumea reală”, transmite el, ținând cont că a durat 6 luni pentru a o identifica de la rezolvarea din luna mai. Apple nu a negat existența exploatării, citându-l direct pe Beer în mai multe actualizări de securitate din mai 2020 în legătură cu problema.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel