Usucă rapid hainele abia spălate cu aceste metode: vei putea îmbrăca, imediat, rochia preferată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Usucă rapid hainele spălate cu aceste metode - vei putea îmbrăca, imediat, rochia preferată. Sursa - Pexels
Usucă rapid hainele spălate cu aceste metode - vei putea îmbrăca, imediat, rochia preferată. Sursa - Pexels
Majoritatea dintre noi s-au aflat în situația, în care ne dorim să îmbrăcăm o anumită haină, dar acest lucru este imposibil deoarece abia ai scos-o din mașina de spălat. Dar există mai multe modalități de uscare rapidă a hainelor.

Sau am nimerit sub o ploaie și nu mai avem timp să așteptăm ca haina să se uscuce. În astfel de cazuri, primul lucru la care ne gândim este să folosim un uscător de păr. Dar această metodă nu este foarte eficientă, deoarece puterea uscătorului de păr nu este suficientă pentru a usca rapid lucrurile.

Gospodinele cu experiență păstrează cafeaua în frigider. Secretul lor a fost dezvăluit

Există câteva trucuri utile, care ne ajută să uscăm hainele umede în doar câteva minute.

Folosiți un prosop. Luați un prosop mare și pufos și așezați îmbrăcămintea umedă deasupra. Rulați prosopul strâns cu hainele înăuntru.

Răsuciți prosopul: începeți de la un capăt, rulați până când întregul prosopul este răsucit strâns. Apoi stoarceți excesul de apă din haine și în prosop. Dacă acest truc nu elimină toată apa pentru prima dată, procedura se repetă cu folosirea unui alt prosop uscat.

Utilizați mașina de spălat. Pentru cei care au o mașină de spălat, cu funcția de „uscare a rufelor”, nu este nimic complicat: trebuie doar să dea mașinii de spălat „comanda” necesară.

Câteva modalități neobișnuite de folosire a fierului de călcat, pe care nu toată lumea le știe

Dacă mașina nu are uscător, atunci puteți utiliza funcția „stoarcere”. Cu toate acestea, nu puneți doar haina udă în cuva mașinii. Veți avea nevoie și de un prosop.

Folosiți un fier de călcat și un prosop. Așezați îmbrăcămintea umedă pe o masă de călcat și puneți un prosop subțire deasupra. Călcați prosopul ferm cu fierul fierbinte. Asigurați-vă că întoarceți haina astfel încât să fie călcată pe ambele părți.

Combinația dintre fierul de călcat și prosop canalizează o anumită căldură în țesătură, iar prosopul va absorbi o parte din umezeală.

Elimină rapid mirosul neplăcut din baie cu acest truc: bunicile noaste îl foloseau mereu

Nu puneți fierul de călcat direct pe o haină umedă. Acest lucru poate întinde și deteriora țesătura, uzând îmbrăcămintea. Dacă folosiți un fier de călcat pe hainele umede, folosiți întotdeauna un prosop pentru protecție.

Prosoapele de plajă, aspre din cauza soarelui și a apei sărate, vor deveni super moi: iată ce trebuie să faci

 

Ce este mai frumos decât o zi petrecută pe plajă? Însă, odată întorși acasă, trebuie să facem față unei probleme enervante și anume: prosoapele de plajă au devenit aspre. 

De fiecare dată când ne întoarcem de la plajă constatăm că prosoapele, pe care le-am folosit,sunt aspre, uscate și întărite. Aceasta nu este altceva decât o consecință a apei sărate și a soarelui arzător.

Dar cum putem face ca prosoapele noastre să revină la felul în care erau înainte? Iată câteva trucuri simple pentru ca prosoapele de plajă să devină moi și pufoase!

Farfuriile albe vor fi din nou strălucitoare cu metoda bunicii: adio pete galbene!

Folosiți oțet! Acest produs este bun nu doar în bucătărie, dar are o serie de utilizări foarte interesante. Printre acestea se numără și capacitatea oțetului de a face prosoapele de plajă mai moi.

Oțetul a fost folosit de secole pentru a îndepărta petele și a dezinfecta hainele, fiind un fel de înălbitor natural. Folosind câteva lingurițe de oțet în tava mașinii de spălat, prosoapele noastre vor arăta ca noi. 

Chiuveta din oțel inoxidabil va străluci din nou: folosește acest remediu ieftin

Bicarbonat de sodiu. Există diferite utilizări ale bicarbonatului de sodiu, în multe domenii. Una dintre acestea se referă tocmai la capacitatea sa de a ne înmuia îmbrăcămintea, grație acțiunii  abrazive.

Puteți, așadar, adăuga și o linguriță de bicarbonat în tava mașinii de spălat, alături de detergent, și începeți spălarea. Atenție la temperatură: pentru hainele colorate, apa nu trebuie să depășească 40 de grade. 

De asemenea, adăugați o linguriță de bicarbonat într-un lighean cu apă și puneți la înmuiat prosoapele, timp de o oră.

Nu ai folosit niciodată așa sarea: trucul care îți va schimba viața

Pentru prosoapele de plajă, care au devenit aspre, putem opta și pentru mușețel. Această plantă magică este capabilă să relaxeze fibrele și să înmoaie îmbrăcămintea. 

În acest caz vom pune două plicuri de mușețel într-un litru de apă fierbinte. După ce apa s-a răcit putem înmuia prosoapele de plajă, aproximativ zece minute. După aceea le stoarcem și le punem la uscat, dar nu sub lumina directă a soarelui.

Ingredientul care trebuie adăugat în găleată când faci curățenie: vei uita de murdărie pentru o lungă perioadă 

Acid citric. La fel ca și oțetul, acidul citric este considerat un balsam natural. Dizolvăm 150-200 de grame de acid citric într-un lighean cu un litru de apă și înmuiem prosoapele pentru câteva ore. Rezultatul va fi uimitor!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel