Usucă hainele în 30 de minute chiar și iarna: trucul gospodinelor istețe
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Usucă hainele în 30 de minute chiar și iarna, trucul gospodinelor istețe. Sursa foto: freepik.com
Usucă hainele în 30 de minute chiar și iarna, trucul gospodinelor istețe. Sursa foto: freepik.com
În sezonul rece și ploios, uscarea hainelor este o problemă. Din fericire, există mai multe metode care te ajută să-ți usuci rapid hainele spălate.

Ideal este să lași hainele să se usuce afară, însă iarna acest lucru poate fi complicat. Dar nu contează, sfaturile pe care le prezentăm mai jos îți vor permite s-ți usuci rapid hainele, fără a provoca umiditate și mucegai.

Trucul genial care te scapă de furnici: insectele nu se vor mai întoarce, niciodată, în casa ta

Uscă hainele cu un prosop. Ca să nu aștepți mai multe zile ca hainele tale să se usuce, metoda prosoapelor este, cu siguranță, cea mai bună. Pentru a face acest lucru, scoate hainele din mașina de spălat și înfășoară-le într-un  prosop mare, curat și moale. Evită să pui prea multe articole în prosop. Începe cu două sau trei articole de îmbrăcăminte și repetă aceeași operațiune pentru celelalte articole.

Șapte utilizări neobișnuite ale scorțișoarei. Cum se folosește condimentul, care te scapă de molii în câteva minute

Apoi apasă ferm prosopul pentru a elimina apa rămasă în țesătura hainelor. În acest fel, prosopul va absorbi apa și hainele tale se vor usca mai repede.

Având în vedere eficacitatea metodei, îți poți usca ușor iarna hainele. Dacă simțiți că hainele încă nu sunt suficient de uscate, poți folosi uscătorul de păr. Atenție: ai grijă să nu apropii prea mult uscătorul de hainele tale.

Alte tehnici de uscare a hainelor iarna

Metoda caloriferului. Pentru a-ți usca, rapid, hainele, poți profita de calorifer. Într-adevăr, deoarece, iarna, caloriferul este cald, poți agăța lângă el hainele spălate. Pe  de altă parte,  evită să atârni hainele direct pe calorifer pentru a evita deteriorarea lor. Ideal este să atârni hainele pe un uscător, pus alături de un calorifer.

Metoda ventilatorului. Acest aparat poate fi folosit nu doar vara. Îl poți folosi și iarna, pentru a-ți usca hainele. Plasează un mic ventilator sub haine și procesul de uscare ar trebui să dureze puțin.

Îndepărtează petele încăpățânate de pe prosoapele de bucătărie cu doar două ingrediente

Uscarea rufelor în interior nu este lipsită de consecințe, deoarece pot apărea umiditatea și mucegaiul. 

Iată câteva sfaturi de urmat, pentru a grăbi uscarea rufelor:

Atârna hainele la distanță una de alta, deoarece o bună circulație a aerului  accelerează procesul de uscare. 

Nu supraîncărca mașina de spălat. Un tambur supraîncărcat cu haine poate afecta funcția de centrifugare. Hainele rămân umede și, prin urmare, durează mai mult să se usuce. Supraîncărcarea mașinii de spălat este una dintre cele mai frecvente greșeli atunci când spele hainele.

Stoarce hainele. O centrifugare bună ajută  la eliminarea excesului de apă din țesături, precum și a umidității. Datorită acestor tehnici, uscarea hainelor iarna sau toamna nu va mai fi o provocare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel