USR vrea buletine fără adrese. Diana Tache, GLUMĂ TARE / Video
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Diana Tache / Foto Crișan Andreescu
Diana Tache / Foto Crișan Andreescu
Diana Tache a reacționat după ce USR a propus eliminarea adresei de pe cărțile de identitate. 

În cadrul ediției de miercuri, 23 iunie, a emisiunii 'Miercurea Neagră' de la DCNewsTV, Diana Tache a amintit de propunerea USR de a elimina adresele de pe cărțile de identitate și a făcut, în acest sens, o glumă.

'Am văzut că vicepremierul Barna vrea să nu mai avem adresele pe cărțile de identitate. Eu cred că, foarte simplu, am putea să scăpăm și de numele pe care îl purtăm. Adică, de ce nu avem niște numere, ca mașinile? Să ne înmatriculăm, practic! De ce să ne botezăm?! Mai bine ne înmatriculăm!', a spus Diana Tache la DCNewsTV.

Ea a afirmat că 'sigur o să fiu 215!'. Ulterior, a revenit asupra subiectului și a adăugat: 'De ce să ne mai strigăm pe nume? Am zis 215, dar la vârsta mea, aș putea să fiu 962, sincer.'

'Ați putea să mă invitați și să spuneți că doamna 962 a venit aici, cu noi, să dezbatem niște chestiuni care țin de... nimic.', a mai spus Diana Tache la 'Miercurea Neagră'.

VEZI ȘI: USR propune eliminarea adresei de pe buletin. Vâlcu: De ce să-l schimbăm? Ce are actualul sistem?

Ce a spus Dan Barna

'În marea majoritatea a țărilor, domiciliul nu este o componentă a identității persoanei. Asta vrem și noi, să nu mai fie condiționată existența domiciliului, să nu mai fie pe cartea de identitate. Elementele definitorii ale identității să nu mai cuprindă domiciliul.', a spus Dan Barna despre propunerea USR ca pe cărțile de identitate să nu mai apară domiciliul.

'Că are și un efect sau poate avea și un efect electoral, asta urmează dă vedem în reglementare. Primăria are domiciliul, nu dispare.', a spus, în continuare, liderul USR, care a continuat: 'în momentul în care depui documentele pentru buletin, să nu mai fie necesară dovada adresei, adresa fiind cea pe care o declari sau cea pe care o ai înregistrată în documentele autorităților locale'.

'E o dezbatere mai veche pe acest subiect, vom propune în coaliție, discuția devine actuală în contextul noului format al cărții de identitate' a adăugat Barna. 

VEZI ȘI: EXCLUSIV / Fără ADRESĂ pe buletin - Scop electoral? Bulai, după anunțul lui Barna: Sistemul electronic mai pică...

SONDAJ DCNews

DCNews a realizat un sondaj în acest context. Peste 10.000 de oameni consideră că este o idee proastă, reprezentând un procent de peste 85%. (Foto AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel