USR, strategie prin care vrea să ia TOTUL: Cât de bine a jucat partidul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
USR
USR
Uniunea Salvați România a făcut o mișcare bună, dovadă este și rezultatul de la alegerile europarlamentare 2019, unde au obținut un rezultat peste așteptări.

USR vrea totul sau nimic, spune jurnalistul Val Vâlcu. Spre deosbeire de PNL, care a anunțat că vrea la guvernare, Dan Barna, președintele USR, a zis la DC News, înainte de alegeri, dar și după rezultatele din 26 mai 2019, la România TV, că partidul său este gata să susţină un Guvern non-PSD fără să facă parte din acest Guvern.

Înseamnă că USR-iștii vor să câștige prezidențialele. Dan Barna a spus că alianța PLUS - USR va avea candidat. Nu s-a anunțat oficial cine va fi, dar un lucru este cert: Klaus Iohannis este candidatul PNL.

USR-iștii nu se reped la guvernare. Dacă vor să câștige prezidențialele, nu au nevoie acum să ia decizii impopulare sau să facă vreo gafă. Este mult mai bine să fie în opoziție, ca partid ”anti-sistem”. Și-a luat acest rol în serios și mizează pe prezidențiale, ca mai apoi să câștige și alegerile locale, a mai zis Val Vâlcu. Mai au răbdare un an și jumătate pentru a lua câștigul maxim, în vreme ce PNL vrea să preia guvernarea cât mai repede. Ludovic Orban, care se dorește premier, lasă impresia că este disperat să ajungă în Executiv.

Pentru un electorat care merge pe emoție, pe ideea de contestare, să chemi electoratul la vot pentru a ajunge tu la guvernare s-ar putea să nu fie o mișcare foarte strălucită. Există posibilitatea ca PNL să nu mai reușească succesul de acum, în timp ce USR construiește mai bine, gândind pe termen lung.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel