USR s-a răzgândit: Noi condiții, după ce Cîțu a fost scos din schema guvernării
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Facebook - Dacian Cioloș
Facebook - Dacian Cioloș
Partidul condus de Dacian Cioloș și-a schimbat condițiile pentru care ar intra la guvernare. 

Partidul USR a anunțat că ar dori să intre la guvernare, însă cu noi condiții, transmite Digi24. 

Se pare că reprezentanții USR dorească să facă parte din guvernul Ciucă, alături de PNL și UDMR, refacerea alianței fiind prima condiție a acestora. Tot cei din partidul condus de Dacian Cioloș au pus condiția unui nou protocol, pe care să îl semneze cu noul premier desemnat, Nicolae Ciucă și noua conducere a PNL. 

USR vrea un nou protocol

Vechiul protocol al guvernului de coaliție nu a funcționat foarte bine, pentru că au fost demiși doi miniștri în aceste condiții. Cei de la USR speră ca de această dată să se poate înțelege diferit cu Nicolae Ciucă și doresc să revină la guvernare pe aceleași portofolii pe care le-au avut inițial, adică șase ministere, plus funcția de vicepremier, ocupată de Dan Barna. 

Este așteptată și poziția lui Nicolae Ciucă, care le-ar fi transmis celor de la USR că nu poate negocia un mandat pentru revenirea lor la guvernare. Este de văzut dacă astăzi premierul desemnat Nicolae Ciucă îl va contacta pe Dacian Cioloș. 

Rareş Bogdan: Până sâmbătă acest Guvern trebuie să ajungă în Parlament

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL, a anunţat că Nicolae Ciucă nu intenţionează să îşi depună mandatul, dar şi că Guvernul său va ajunge în Parlament până sâmbătă. 

”Nu se pune problema depunerii mandatului pentru că este o situaţie excepţională şi românii vor un Guvern cu puteri depline cât mai repede. (...) Legat de negocieri, suntem perfect deschişi, în limitele pe care le avem potrivit mandatului dat de Biroul Executiv al PNL, pentru a purta discuţii cu toate forţele politice. Astăzi premierul s-a întâlnit cu preşedintele USR, Dacian Cioloş, dânsul a venit cu patru puncte pe care le-a exprimat, fiind dispuşi în anumite condiţii pentru refacerea coaliţiei. Sigur că le-am explicat acestora că PNL deja a făcut o concesie majoră prin faptul că premierul Cîţu practic a renunţat la mandatul de premier şi le cerem tuturor responsabilitate. Acum ce face PSD sau nu face, cert este că Guvernul până sâmbătă, potrivit mandatului înaintat de preşedintele României, trebuie să ajungă în Parlament”, a afirmat Rareş Bogdan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel