USR, ridiculizat în Parlament. Chirieac: Obstacol CATASTROFAL. Un om politic poate să treacă peste multe, dar peste asta nu!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
foto Facebook Dacian Cioloș
foto Facebook Dacian Cioloș
Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat cum a fost ridiculizat USR după declanşarea crizei politice. Totul are legătură cu gestul făcut de preşedintele Klaus Iohannis. 

În cadrul emisiunii „Miercurea neagră”, Bogdan Chirieac, Mugur Ciuvică și Diana Tache au dezbătut, ironic, modul în care partidul USR a luat ființă în România, cu binecuvântarea unor... servicii. 

„Ăștia de la structuri, că nu pot să le zic decât ăștia, cum ne-au pus pe noi în dificultate, pe cei de la USR”, a început Bogdan Chirieac, pe ton ironic. 

„Creându-vă! Întâi v-au creat, apoi creându-vă, v-au pus în dificultate”, a intervenit, pe același ton, Mugur Ciuvică. 

„Vă rog, domnule Chirieac, să explicați geneza partidului sau partidelor”, i-a dat cuvântul Diana Tache. 

Geneza USR

”Domnul Ciuvică s-a ocupat de geneza noastră a USR”, a continuat pe același ton cu o tentă de umor Bogdan Chirieac. ”Deci s-a întâmplat așa: am găsit libertatea, bucuria, viitorul, USR, progresismul, neomarxismul, care a îmbrăcat toată omenirea, toată omenirea civilizată, că neomarxism în Africa încă nu am auzit, dar sunt convins că se va ajunge și acolo pentru că ăsta e viitorul, deci există o șansă. Ați văzut că tipul ăsta de partid face furori acum în Republica Moldova și în Bulgaria, poate cu mai mult succes decât în România. Cum ne-a lovit? Doamna Tache, aici noi am susținut o persoană și eu o susțin în continuare și dumneavoastră alături de mine: pe domnul Dacian Cioloș, l-au pus președinte. Domnul Iohannis a făcut un gest”, a explicat Chirieac. 

„Eu v-am mai explicat, aici fac o paranteză, clasele noastre de informatică au fost mai bune decât ale lor, pentru că votul a fost, după cum bine știm, pe calea undelor”, a spus sarcastică Tache. 

Frauda informatică și ridicolul

„Da, da! Frauda informatică e bine-venită într-o țară ca România. Mai ales pe la vot. Problema este că ni l-au ridiculizat, când l-au trimis în Parlament, de fraier politic, de s-a dus el să facă guvern minoritar USR din partidul de pe locul 3. Cât de ridicol poți să fii?”, a mai spus Chirieac, pe același ton umoristic. 

„Răspunsul corect: uitați atât!”, a subliniat Tache. 

„Uitați atât! Un om politic poate să treacă peste multe lucruri, acuzații de toate felurile, corupție. Nu poate să treacă peste un singur obstacol, care este catastrofal: ridicolul! L-au umplut de ridicol, domnul Iohannis pe domnul Cioloș. Problema noastră ca partid acum este că avem oameni foarte buni. Domnul Drulă, domnul Năsui, domnul Teleman, domnul Zeidler, doamna Cosette Chichirău, mai sunt, dar problema este că toți sunt sub capacul lui Cioloș și nu au cum să iasă. Ăla e pe la Bruxelles, pe la chestii și nu apucăm să creștem”, a explicat Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel