USR-PLUS aplica ”metoda funcționarul” atunci când ministerul Sănătății, sub conducerea lui Voiculescu, avea probleme
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Voiculescu și vina funcționarilor
Voiculescu și vina funcționarilor
În cazul secretomaniei ”transparenților” de la Sănătate cu Monica Althamer și Ioana Mihăilă care nu au publicate pe site-ul ministerului declarațiile de avere și interese și nici CV-urile, USR-PLUS aplică tactica ”un funcționar e de vină”, o tactică pe care au mai folosit-o.

De ce nu au fost trecute CV-urile acestora pe site-ul Ministerului Sănătății? Cei de la USR și PLUS ne-au dat un răspuns:

”Potrivit regulamentului de organizare și funcționare al Ministerului Sănătății, Direcția Generală Resurse Umane, Structuri și Politici Salariale solicită personalului din aparatul propriu al Ministerului întocmirea și/sau actualizarea declarațiilor de avere și a declarațiilor de interese și asigură gestiunea declarațiilor de avere și de interese și comunicarea acestora către Agenția Națională de Integritate.


Declarațiile de avere și de interese, precum și CV-urile doamnelor Ioana Mihăilă și Monica Althamer au fost trimise către Secretariatul General al Guvernului în termenul regulamentar. De aici, declarațiile de avere și de interese au fost publicate pe site-ul: http://declaratii.integritate.eu/


Toate aceste documente ar fi trebuit să fie publicate și pe site-ul Ministerului Sănătății de către aceeași Direcție Generală Resurse Umane, Structuri și Politici Salariale, direcție care ar trebui să explice care sunt motivele pentru care aceste informații nu sunt nici până în prezent publice”.

Așadar, și de această dată, de vină este un funcționar care, din nu se știe ce motive, nu a pus CV-urile pe site-ul Ministerului Sănătății. Dar nu este prima dată când USR-PLUS aplică strategia ”funcționarul e de vină”! La fel a fost și când salariile medicilor din centrele de vaccinare nu erau plătite cu lunile. Și în acel caz, Vlad Voiculescu găsise un vinovat: un funcționar public din cadrul Ministerului care a fost de vină pentru întârzierea, cu două luni, a plății salariilor. Pentru oricine, se găsește vinovat un funcționar, dar ce păzea șeful lor, Vlad Voiculescu, rămâne un mister. Că în ambele cazuri - și cu informațiile despre Monica Althamer și Ioana Mihăilă, și cu situația salariilor, responsabil era fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, dar este mai ușor să aplici metoda: ”de vină e un funcționar” și să te speli pe mâini.

VEZI ȘI: EXCLUSIV  Secretomania de la Ministerul Sănătății. ”Transparenții” de la USR-PLUS au găsit vinovatul pentru situația în care se află oamenii lui Voiculescu

CV-uri și declarații mermelite la Ministerul Sănătății. Omul fără nume, ajuns director, vinovat de ”secretizarea” documentelor Ioanei Mihăilă și Monicăi Althamer

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel