Urmărește emisiunea live
USR-PLUS, campanie electorală în AFARA LEGII, INTERZISĂ de Biroul Electoral. Decizie de ultim moment
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
DCNews.ro a scris despre o modalitate de campanie electorală a USR, pe marginea drumului, după sesizarea unui cititor al site-ului. O decizie a fost luată în această situație. 

Un cititor DCNews ne-a atenționat cu privire la plângerea pe care a făcut-o cu privire la acțiunea de campanie a USR - PLUS, desfășurată pe străzile din Botoșani. Sesizarea a fost făcută către Biroul Electoral Județean din Botoșani și a venit după ce tineri cu pancarte s-au poziționat pe mai multe artere din municipiu, transmițând mesaje electorale. Cititorul DCNews care a făcut sesizarea subliniază că această modalitate de campanie nu e enumerată printre modalitățile în care competitorii electorali își pot desfășura activitățile în campania electorală. Vezi aici mai mult

BEJ Botoșani i-a dat dreptate, astfel că i-a admis plângerea înregistrată în 26 noiembrie 2020. Ei au constatat din imaginile prezentate în sesizare că mesajele ”se referă în mod direct și dincolo de orice îndoială rezonabilă la un competitor electoral, respectiv alianța USR-PLUS, situație în care acestea se constituie în materiale de propagandă electorală”. 

Decizia luată, cu majoritate, este de admitere a sesizării formulate. BEJ Botoșani precizează, în Art. 2 al Hotărârii: ”Interzice folosirea de către Alianța USR-PLUS - Organizația Județeană Botoșani, a unor mijloace de propagandă electorale precum cele din modalitatea reținută în hotărâre.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel