USR Alba. Un fost candidat la Senat a fost pus director la o nouă instituție, dar nu se știe ce face acolo și pe ce salariu
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Un fost candidat la Senat din partea USR a fost pus director al unei instituții nou înființate.

”Centrul Județean de Excelență Alba” – un nume pompos pentru o instituție nou înființată, dar despre care nimeni nu prea știe nimic, nici chiar noul director, scrie Alba24. Directorul instituției nou înființate este Adrian Simion, consilier județean din partea USR PLUS, ajuns în funcție de conducere prin numire directă. Instituția este atât de nouă, încât Adrian Simion nici nu știe momentan ce salariu va avea. 

Am încercat să aflăm detalii despre noua entitate nou înființată și cum va funcționa. Singura informație relevantă la o căutare pe Google este ordinul de ministru nr. 5.956 din 4 noiembrie 2020, prin care în fiecare oraș din România se înființează câte un centru județean de excelență. La un moment dat, între anii 2012 – 2018, în țară au mai existat centre asemănătoare, însă au fost închise. În județul Alba funcționa o entitate asemănătoare la Blaj, dar activitatea se baza pe voluntariat, au precizat reprezentații IȘJ Alba, pentru alba24.ro.

La aproape un an de la ordinul de ministru din noiembrie 2020, în județul Alba a fost numit un director pentru noua instituție, care va funcționa în subordinea Inspectoratului Județean Alba. 

Director care nu își cunoaște fișa postului

La Alba, directorul Centrului Județean de Excelență a fost numit Adrian Simion, fost membru PNL, actual USR PLUS, fost candidat la Senat, actual consilier județean și profesor la Colegiul Economic ”Dionise Pop Marțian”.

Întrebat, de reporterul alba24.ro, ce l-a recomandat pentru a fi numit direct în funcția de conducere, Simion a răspuns că numirea a fost făcută prin prisma activității didactice pe care o are.

Acesta a precizat, deși nu a fost întrebat, că numirea nu are legătură cu funcția politică pe care o are. Simion a făcut publică noua funcție pe care o deține printr-o postare pe Facebook.

Salarii și funcții

Instituția este atât de nouă, încât Adrian Simion nici nu știe ce salariu va primi lunar pentru funcția de director, însă a precizat că ar fi vorba despre un salariu similar celui de director de liceu. Mai mult de atât, instituția va avea 7 angajați, însă momentan Simion nu cunoaște organigrama.

Cu ce se ocupă Centrul Județean de Excelență

Sediul instituției va fi în clădirea Inspectoratului Școlar Județean Alba. Adrian Simion nu a fost capabil să spună concret care va fi activitatea instituției și a spus doar că ”se va ocupa cu pregătirea elevilor care participă la concursuri școlare și la olimpiade”.

”Un fel de Palat al Copiilor, dar care va lucra cu un grup mai restrâns de elevi”, a mai adăugat Adrian Simion pentru alba24.ro.

Vezi și: Cetăţenii din Ulmeni merg în justiţie. Primarii din Bucureşti, somaţi să nu mai arunce gunoiul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel