USR acuză un FALS GROSOLAN. A fost aleasă, nelegal, o nouă conducere
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Vot, maini
Vot, maini
Uniunea Scriitorilor din România a fost pusă în fața unui fapt fără precedent. Un grup de 24 de scriitori, majoritatea nefiind membri USR, s-au strâns într-o adunare generală și au adoptat mai multe măsuri, printre care și realegerea conducerii. 

Astăzi, Consiliul Uniunii Scriitorilor din România a invalidat pretinsa adunare. 

”Totul este un fals grosolan. USR, de la care grupul se revendică explicit într-un comunicat adresat Tribunalului Bucureşti, nu a convocat, ea, nicio astfel de Adunare Generală. Conform art. 16 din Statutul USR, înscris la Judecătorie în 2013, orice Adunare Generală se convoacă la solicitarea Preşedintelui, în sesiune ordinară, la 5 ani, iar în sesiune extraordinară, când e necesar, la propunerea Preşedintelui, a Consiliului sau a unei treimi din membrii USR (peste 800 de membri din cei 2.600). Ceea ce nu e cazul convocării la care ne referim”, menţionează USR, precizând că ”alegerea organelor de conducere ale USR se face, conform aceluiaşi articol 16, în adunările generale ale celor 20 de filiale”.

[citeste si]

Din datele transmise pare a fi un război intern, disputat în instanță. USR susține că adunarea a fost convocate de ”persoane cărora sentinţa judecătorească (...), definitivă, le-a suspendat dreptul de a adopta hotărâri, ca şi eventualele lor efecte”. Dă mai multe date despre sentințe civile definitive prin care le-a fost interzisă lui Teodorescu Cristian George şi Cipariu Mircea Dan ”îndeplinirea vreunui act în calitate de reprezentanţi ai Uniunii Scriitorilor din România, ei neputând să se folosească de o atare calitate”. USR mai dă o sentință prin care ”s-a constatat alegerea statutară în anul 2009 şi în anul 2013 a preşedintelui Nicolae Manolescu şi a celorlalte organe actuale de conducere şi reprezentativitatea legală şi statutară a membrilor acestor organe de conducere”.

Pretinsa adunare a fost invalidată astăzi, statutar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel