USR, reacție după declarațiile lui Iohannis. ”Neplăcută surprindere”
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Facebook / USR PLUS
Foto: Facebook / USR PLUS
USR a avut prima reacție după ieșirea publică a președintelui Klaus Iohannis, cu privire la demiterea Guvernului Cîțu. 

USR PLUS îl îndeamnă pe președintele Klaus Iohannis să nu tragă de timp și să medieze criza politică. Reacția vine după ieșirea publică a șefului statului, în care a anunțat că va convoca partidele la consultări abia săptămâna viitoare, scrie Mediafax. 

”Neplăcută surprindere”

Biroul Național al USR a luat act „cu neplăcută surprindere” de faptul că președintele Klaus Iohannis „a permis acțiunile pripite, haotice și prost concepute ale fostului premier Florin Cîțu, prin care a scos USR de la guvernare”, dar nu se grăbește să organizeze consultări cu partidele.

„Este evident că organizarea rapidă a consultărilor și desemnarea unui premier capabil să creeze o majoritate sunt singura modalitate de a rezolva rapid această criză politică. Acesta nu poate fi Florin Cîțu, care tocmai a demonstrat că e capabil să creeze o majoritate în Parlament, însă împotriva sa, nu pentru un guvern funcțional”, transmite USR.

Îndemn către Iohannis

Formațiunea îl îndeamnă pe Iohannis să nu tragă de timp și să medieze politic această criză.

Klaus Iohannis va convoca partidele la consultări abia săptămâna viitoare, pentru a le da timp să se întrunească și să găsească „abordări mature”.

Iohannis, declarații după ce Guvernul Cîțu a căzut

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut marți, 5 octombrie 2021, ora 18:00, la Palatul Cotroceni, Sala Unirii, o declarație de presă. Președintele Klaus Iohannis va chema partidele la consultări politice ”abia săptămâna viitoare”, așa cum a spus într-o declarație de presă. 

Chirieac: Iohannis, discurs șocant. Spunea că țara merge excepțional, acum ne spune că e criză majoră

Analistul politic Bogdan Chirieac s-a arătat surprins de declarațiile președintelui Klaus Iohannis de după căderea Guvernului Cîțu și de faptul că va chema partidele la consultări abia săptămâna viitoare, deși țara se află în plină criză politică și sanitară. 

Bogdan Chirieac, analist politic, a reacționat în direct la România TV după declarațiile președintelui Klaus Iohannis din această seară, cu privire la demiterea Guvernului Cîțu.

Citește aici mai multe! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel