Data publicării:

Ușoară încălzire a vremii joi, dar vineri și sâmbătă revine gerul. Elena Mateescu (ANM): Minimele pe parcursul nopților vor ajunge până la -15 grade

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @freepik
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @freepik
Elena Mateescu, director ANM, a intervenit telefonic la Antena3 CNN unde a prezentat prognoza meteo pentru această perioadă. 

Elena Mateescu, director ANM, a explicat ce ne așteaptă în această perioadă și care sunt regiunile afectate de cele mai joase temperaturi.

„În această dimineață am înregistrat cele mai coborâte valori de temperaturi din acest episod autentic de iarnă cu -19 grade la Negrești, -7 grade la București-Băneasa, -8 grade la Afumați, -6 grade la Filaret, iar vremea va fi rece și în următoarele zile.

Astăzi contăm pe maxime de cel mult -6 până la 4 grade.

De asemenea, vom avea o noapte geroasă cu valori de temperaturi, în special în zonele estice și centrale ale țării, spre -16, -15 grade C. Și la această oră, în zona Moldovei, consemnăm cele mai coborâte valori, doar -14 grade la Negrești, acolo unde, în această dimineață, am avut -19 grade, -11 grade la Darabani, în nordul Moldovei, -3 grade în Capitală, cu -12,-10 în zonele depresionare din estul Transilvaniei.

Pe parcursul zilei de joi vor mai crește ușor temperaturile la nivelul maximelor diurne, între 0 până la 5-6 grade, față de ceea ce astăzi vom consemna, în sensul că maximele vor fi preponderent negative, însă, vineri și sâmbătă vremea va intra într-un proces de răcire astfel încât minimele pe parcursul nopților se vor situa între -15 până la -10 grade, în continuare în zonele centrale, nordice și estice ale țării, până la -7, -6 grade în zonele mai joase de relief din sudul și sud-estul teritoriului.", a spus Elena Mateescu la Antena3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel