USL respinge UDMR. Maghiarii votează împotriva învestirii noului cabinet
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Victor Ponta a anunțat că UDMR nu va fi cooptată la guvernare. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, că maghiarii vor vota împotriva învestirii noului Cabinet Ponta, informează Mediafax.

Așa cum De Ce News scria astăzi, USL a refuzat prezența UDMR la guvernare. Kelemen a arătat că este pentru prima dată când ceea ce s-a stabilit a fost întors în discuții după câteva zile. "Au fost discuţii importante, dar nu am putut trece peste decizia luată de PNL. Nu sunt dezamăgit, mă bucur că avem o reprezentare puternică în Parlament. După 23 ani, se intâmplă prima dată că ceva ce am discutat acum cateva zile se reia şi nu e un lucru foarte plăcut, dar nu sunt dezamăgit", a declarat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă UDMR va vota in Parlament cabinetul lui Ponta, Kelemen a spus: "Dacă ar fi vorba doar de premeier, cu mare plăcere, dar in aceste conditii nu e cazul, au oricum suficiente voturi", a adăugat liderul maghiarii. De asemenea, întrebat dacă apreciază drept plauzibile motivele invocate in cadrul discuţiilor pentru a nu coopta UDMR la guvernare, Kelemen a precizat: "Din punctul meu de vedere, nu".

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni că în urma discuțiilor cu UDMR, s-a decis ca maghiarii conduși de Kelemen Hunor să nu fie cooptați la guvernare. "Nu se pune problema unei participări politice a UDMR. Decizia finală e ca UDMR să nu facă parte din Guvern însă eu îmi menţin decizia să păstreze un dialog cu UDMR care e singurul reprezentant politic al maghiarilor în toate modificările pe care le vom face Constituţiei", a declarat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel