USL Ilfov, la un pas de rupere. Petrache: Jocurile și interesele sunt altele. Gabi Firea, acuzată de calomnie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Marian Petrache
Marian Petrache

”În USL Ilfov e mai mult decât o fisură”, ne-a declarat președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache. Reacția liberalului vine ca urmare a ultimelor declarații ale senatorului PSD de Ilfov, Gabi Firea, care l-a acuzat pe șeful CJ că le dă funcții apropiaților săi și că nu consultă consilierii. Firea a afirmat că Petrache i-a dezinformat pe democrat-liberali pentru a-i convinge să-și demită consilierii PDL din Ilfov. Declarațiile senatorului sunt considerate o calomnie de Marian Petrache.

[caption id="attachment_351957" align="alignleft" width="310"] Foto: jurnaldeilfov.ro[/caption]

Gabi Firea a lansat, marți, într-un interviu pentru pesurse.ro, o avalanșă de acuzații liberalului Marian Petrache. Ea spune despre șeful CJ, printre altele, că a oferit peste 87% dintre fondurile Consiliului localităților ilfovene conduse de primari liberali sau că face cheltuieli netransparente.

”Dacă poate să dovedească, e un lucru bun pentru ea. Dar s-o dovedească. Dacă nu poate s-o facă, e o calomnie. După părerea mea e o calomnie (...) Ea votează cu ăia care trădează PDL-ul, votează cu ei împotriva mea și e o apropiere între mine și PDL? În ședința de consiliu, fără nicio pregătire, fără nimic, băieții ăia care erau la PD au votat cu PSD-ul, având în vedere că fostul președinte a trecut la PSD”, a declarat Marian Petrache pentru DC News.

USL Ilfov, pe buza prăpastiei din cauza ”jocului de interese”

Petrache a ținut să precizeze, fără să detalieze, că ”jocul” și ”interesele” sunt altele la Ilfov. Totodată, el a invitat-o pe Gabi Firea la masa discuțiilor.

”Aștept ca lucrurile să se liniștească, adevărul este altul, interesul este altul. Am răbdare ca adevărul să iasă la suprafață. Îi doresc succes! Jocul e altul. Trebuie să avem răbdare. Nu vreau să comentez”, a precizat liberalul/

În județul pe care îl conduce, USL este fisurat, recunoaște Petrache, care nu știe cum va culmina acest conflict. ”Vom vedea. Eu n-am făcut nimic până acum, au făcut ei. N-am dat pe nimeni afară de la ei”.

”Da. E o fisură. E mai mult decât o fisură. Asta da. Sunt de acord. Eu am câștigat alegerile cu sprijinul PSD-ului, nu pot să ignor lucrul ăsta, dar pe un vot uninominal și pe un program, pe care vreau să-l duc până la capăt”, a declarat președintele CJ Ilfov.

Purtătorul de cuvânt al PSD: Filialele nu se pot rupe

Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD, ne-a declarat că nu are informații despre conflictul de la Ilfov, dar că nu se pune problema unei ruperi a USL, indiferent despre ce filială este vorba.

”Nu cred că este o situație ce nu poate fi depășită sau rezolvată. Sunt oameni politici maturi, cu experiență, suntem membri au unor partide cu tradiție, iar Uniunea a trecut prin momente mult mai dificile decât disensiuni locale pe anumite teme”, a spus Ivan pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel