Usain Bolt, învins în ultima cursă de 100 de metri a carierei
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Usain Bolt  a terminat pe locul 3 în ultima cursă de 100 de metri din  carieră. În finala din cadrul Campionatelor Mondiale de atletism de la Londra, jamaicanul a fost învins de doi sprinteri americani.

Justin Gatlin a luat aurul, al doilea din cariera sa, în timp ce Christian Coleman a venit pe poziţia a doua, potrivit digi 24.

Gatlin (35 de ani) a fost cronometrat în 9,92 secunde, în timp ce compatriotul său a reuşit un timp de 9,94 secunde. Bolt a completat podiumul trecând linia de sosire în 9,95 secunde.

"Startul m-a ucis", a recunoscut Bolt la finalul cursei, într-un interviu pentru BBC. Jamaicanul s-a declarat dezamăgit de faptul că nu a putut oferi o victorie celor care l-au susţinut: "Sprijinul de care am avut parte a fost formidabil. Fanii au stat în spatele meu şi m-au împins. Ştiam că vor veni să mă susţină. Sunt trist că nu am putut să câştig".

[citeste si]

A fost pentru prima oară când Bolt a coborât mai jos de locul 2 într-o cursă de la Campionatele Mondiale. În urmă cu 10 ani, la Osaka, a luat argint la 200 de metri şi la 4x100 de metri.

Bolt are un palmares impresionant: nu mai puţin de 11 titluri mondiale şi 8 olimpice (un al nouălea, la 4x100 de metri câştigat în 2008, la Beijing, i-a fost anulat, după ce un coleg de la ştafetă a fost depistat pozitiv).

Totodată, Usain Bolt se retrage din postura de deţinător al recordului mondial la 100 de metri - 9,58 secunde, performanţă reuşită în 2009, la Berlin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel