Ursula von der Leyen asigură Kievul de sprijin necondiţionat înaintea summitului UE-Ucraina
Autor: Alexandru Negrici | Publicat pe: 28 ian 2023, 15:19
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Ursula von der Leyen a declarat sâmbătă că Ucraina beneficiază de sprijin necondiţionat din partea blocului comunitar.  

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat sâmbătă, înainte de summitul UE-Ucraina de săptămâna viitoare, că Ucraina beneficiază de sprijin necondiţionat din partea blocului comunitar şi că această ţară trebuie să reziste în faţa atacurilor ruseşti pentru a apăra valorile europene, relatează Reuters.

'Suntem alături de Ucraina, fără niciun fel de 'dacă' sau 'dar, a afirmat Ursula von der Leyen într-un discurs ţinut la un eveniment al partidului său, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), la Düsseldorf, în Germania.

Ucraina 'luptă pentru valorile noastre comune, luptă pentru respectarea dreptului internaţional şi pentru principiile democraţiei şi de aceea Ucraina trebuie să câştige acest război', a spus ea.

Von der Leyen şi colegii săi comisari europeni plănuiesc un summit UE-Ucraina la 3 februarie. Totodată, ea a pledat pentru trecerea în forţă a Germaniei la energiile regenerabile, pentru binele climatului şi pentru a reduce veniturile Moscovei, potrivit DPA.

Nu se poate reveni la dependenţa de combustibilii fosili ruşi în nicio circumstanţă', a afirmat Ursula von der Leyen în acelaşi discurs.

'Acesta este un obiectiv pentru generaţii pe care trebuie să-l rezolvăm', a insistat ea. Ursula von der Leyen, membră a CDU, s-a exprimat la o reuniune a partidului său în landul Renania de Nord-Westfalia, un centru industrial puternic, unde se află Köln, Dusseldorf şi Dortmund.

Acest land din vestul Germaniei are toate premisele pentru a ieşi mai puternic din această transformare către tehnologiile curate, a spus ea.

Dar lupta împotriva schimbărilor climatice nu trebuie să fie abordată în detrimentul economiei, a ţinut săbserve şefa Comisiei Europene.

Preşedintele rus Vladimir Putin 'a crezut că ne poate şantaja cu dependenţa noastră de petrol, cărbune şi gaze din Rusia', dar Germania a găsit repede alte surse, a mai spus Ursula von der Leyen, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?