Urși polari înfometați au fost filmați în Siberia în timp ce aleargă agățați de o mașină de gunoi / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Urși polari înfometați au fost filmați în Siberia în timp ce aleargă agățați de o mașină de gunoi  / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Urși polari înfometați au fost filmați în Siberia în timp ce aleargă agățați de o mașină de gunoi / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Patu urși polari înfometați au fost filmați în timp ce se țineau după o mașină de gunoi, în Siberia.

Patru urși polari au fost filmați în Siberia în timp ce alergau după o mașină de gunoi, în căutare de hrană, conform The Siberian Times, care a publicat clipul video pe Twitter.

Unul dintre urși poate fi văzut cum se ridică pe două picioare și se prinde de mașina de gunoi înainte ca aceasta să prindă viteză. În spate, alți trei urși aleargă după mașină. După o goană de mai multe zeci de secunde după mașină, unul dintre urși reușește să se agațe din nou de mașina de gunoi.

Nu este primul astfel de clip cu urși polari înfometați. Anul trecut, un urs extrem de slab și înfometat a fost filmat în apropierea unui oraș siberian, potrivit Publika.

Imaginile video au fost surprinse în urmă cu mai multe luni.

Oamenii de ştiinţă vorbesc de mult timp de faptul că urşii polari, cele mai mari mamifere terestre carnivore, sunt ameninţaţi de încălzirea globală. Dar cel mai recent studiu publicat în revista Nature Climate Change a reuşit să identifice când şi de unde vor dispărea urşii.

Urşii polari se bazează pe gheaţa mării pentru a vâna foci. Dar, pe măsură ce temperaturile cresc şi gheaţa marină dispare, scad şi oportunităţile de vânătoare pentru urşii polari.

Studiul a descoperit că scăderea suprafeţei gheţii marine a dus deja unele populaţii de urşi la limita de supravieţuire. Dar dacă emisiile de gaze cu efect de seră rămân pe calea lor actuală, numai urşii polari care trăiesc în Insulele Queen Elizabeth din Arhipelagul Arctic al Canadei vor supravieţuii până la sfârşitul secolului XXI (citește mai multe AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel