Doi turiști canadieni, speriați de RO-Alert. Au crezut că vor fi atacați de Rusia: Citim, cumva, că URSS este prezentă în Toplița și trebuie să evităm Strada Murelor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Facebook Iași Orașul Bicicletelor
Sursa foto Facebook Iași Orașul Bicicletelor
Un mesaj RO-Alert i-a făcut pe doi turiști canadieni aflați în vacanță în Romania să intre în panică crezând că vor fi atacați de Rusia. 

Doi turiști din Canada aflați în Toplița, care parcurg România pe bicicletă, au trecut printr-o sperietură serioasă după ce au primit o notificare RO-Alert fiind avertizați de prezența unui URS în zonă. Nu au reușit să înțeleagă despre ce era vorba în mesaj iar cei doi canadieni au presupus că se vorbește despre URSS, moment în care s-au panicat crezând că România urmează să fie invadată de Rusia.

Alarmați, cei doi au început să caute informații despre situația de securitate în România și care ar fi mijloacele de evacuare din țară. Ulterior, după ce au fost ajutați să traducă mesajul care era distribuit doar în limbile română și maghiară, au realizat că s-au panicat degeaba întrucât era vorba doar de prezența unui URS, nu despre URSS. Cuplul a povestit pățania pe rețelele sociale, acolo unde aceștia își postează în mod frecvent activitățile și au primit o mulțime de reacții, relatează România TV.

2. Sursa foto... (ro-alert_15333800.jpg)

Sursa foto Facebook: Iași Orașul Bicicletelor

”Mari emoții în orele matinale ale dimineții: cele două IPhone-uri și IPad-ul lui Helene ne trimit, în același timp, o alarmă furtunoasă, care, împreună cu proximitatea de Ucraina, ne amintește de amenințările nucleare din timpul Războiul Rece când Hrușciov și Kennedy se amenințau reciproc în Cuba”, își încep cei doi povestea.

”Un text în română acompaniază alarma. Treziți forțați, citim, cumva, că URSS este prezentă în Toplița și trebuie să evităm Strada Murelor (unde am stat cu o seară înainte) pentru a nu ne pune viețile în pericol”, mai povestesc cei doi.

Citește și: 

Cum explică tânărul din Cluj-Napoca gestul de a incendia intrarea în Primăria condusă de Emil Boc

Acesta a mărturisit că motivul pentru care a făcut acest gest necugetat este pentru că s-a săturat să achite taxe și impozite cu toate că nu este angajat, prin urmare acesta nu plătește taxe din veniturile personale, relatează Romania TV.

Tânărul de 27 de ani a incendiat ușa Primăriei din Cluj Napoca, scările din fața clădirii precum și trotuarul fără să se gândească la consecințe, iar șoferii și pietonii aflați în apropiere au fost nevoiți să ocolească zona în care flăcările s-au extrins generând totodată și o panică uriașă.

După ce a fost identificat de oamenii legii, tânărul s-a ales cu dosar penal, iar în hotărârea de arestare se precizează că acesta a manifestat dispreț față de autoritate și față de regulile de conviețuire socială și dorea să iasă în evidență printr-un comportament ilicit. Acesta se află acum în arest pentru 30 de zile și se pare că nu este la prima abatere.

Potrivit sursei citate, tânărul este și consumator de substanțe interzise și riscă acum între 2 și 7 ani de închisoare pentru distrugere.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel