Data actualizării:
Data publicării:

Uraganul Milton face prăpăd în SUA. Nou bilanț al morților - Video

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

Uraganul Milton face noi victime.

Citește și articolul - Americanii au golit rafturile magazinelor în așteptarea uraganului Milton. Panică în Florida - Foto / Video în articol

Bilanţul morţilor în urma uraganului Milton a ajuns la cel puţin 15 oameni, scrie CNN, în urma unui nou deces anunțat în comitatul Polk din statul Florida, la est de Tampa. Astfel, bilanţul morţilor este următorul: 6 morți în comitatul St. Lucie, 2 morți în Pinellas, 4 morți în Volusia, 1 mort în Citrus, 1 mort în Hillsborough, 1 mort în Polk.

2,6 milioane de americani din Florida, în continuare fără curent

 

Sursa citată menționează faptul că peste 2,6 milioane de consumatori din Florida sunt în continuare fără curent electric. La două săptămâni după trecerea devastatorului uragan Helene, care a omorât cel puţin 237 de persoane, dintre care 15 în Florida, a venit rândul lui Milton să facă prăpăd. Milton a atins uscatul pe coasta de vest a Floridei, aproape de Siesta Key din Sarasota, potrivit Centrului american pentru uragane (NHC).

Oraşul costier Sarasota a avut "multă şansă"



Oraşul costier Sarasota, aflat în vestul peninsulei, şi-a reluat activităţile ieri dimineaţă, când rezidenţii au ieşit din casele lor pentru a vedea amploarea distrugerilor. Crengi de copaci şi panouri de semnalizare rutieră s-au prăbuşit pe unele străzi. "Cred că am avut multă şansă", a zis o locuitoare din Sarasota, Carrie Elizabeth. "Vom avea nevoie de mult timp pentru a curăţa zona, dar totul ar fi putut fi mult mai rău", a mai spus ea.

Mai la nord, în oraşul Saint Petersburg, situat în Golful Tampa, uraganul Milton a smuls acoperişul stadionului local de baseball şi a cauzat prăbuşirea unei macarale.

Video

Captură video - platforma X

Uraganul Milton, aşteptat să fie "unul dintre uraganele cele mai distrugătoare din ultimii peste 100 de ani"

Milton era aşteptat să fie "unul dintre uraganele cele mai distrugătoare din ultimii peste 100 de ani", conform avertismentului lansat de preşedintele american Joe Biden miercuri seară, dar, ulterior, a fost retrogradat la categoria 3 din 5. Însoţit de "intensificări extreme al vântului" şi de ploi puternice, Milton a provocaţi inundaţii "bruşte", conform buletinului NHC.

O "chestiune de viaţă sau de moarte"

De câteva zile, autorităţile fac apel la locuitorii zonelor vizate să se evacueze, menționând faptul că este o "chestiune de viaţă sau de moarte". Florida, al treilea stat american după numărul populaţiei şi o importantă destinaţie turistică. Florida este obişnuită cu uraganele, dar oamenii de știință spun că schimbările climatice şi încălzirea apei oceanelor face mai probabilă intensificarea rapidă a furtunilor, mărind riscul de producere a unor fenomene mai puternice.

Citește și articolul -  Peste 1 milion de americani, privați de electricitate după trecerea uraganului Helene

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel