UPG Ploieşti, studenţi evacuaţi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Panică la sala de chimizare a petrolului din UPG Ploieşti, de unde circa 50 de persoane au fost evacuate, în urma constatării prezenţei unor gaze suspecte. 

Circa 50 de persoane au fost evacuate de urgenţă joi, din Universitatea de Petrol-Gaze din Ploieşti din cauza unui miros iritant, resimţit la etajul 4, două persoane fiind transportate la spital pentru investigaţii, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ploieşti. 

"Avem un apel pe 112, referitor la o tânără care prezintă palpitaţii. După ce am ajuns acolo, am constatat că era un miros iritant care se manifesta la etajul 4 al corpului I, după care s-a procedat la evacuarea celor 50 de persoane de la etajul respectiv, s-a aerisit încăperea. Acum s-a luat decizia să se evacueze tot corpul I şi urmează să se stabilească efectiv de la ce a provenit mirosul iritant", a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al ISU Ploieşti, Raluca Vasiloae. 

În Corpul I al universităţii sunt săli de curs şi laboratoare

Din cele 50 de persoane, 10 au avut ameţeli, iar două au fost transportate la spital pentru investigaţii suplimentare, având greaţă, vărsături şi pierderi de cunoştinţă. În urma măsurătorilor nu s-au identificat gaze sau alte substanţe periculoase. La faţa locului au ajuns mai multe echipaje SMURD, autospeciala de transport personal şi victime multiple, fiind constituită o grupă operativă. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel