Alegeri în Istanbul. Partidul lui Erdogan pierde din nou
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Ekrem Imamoglu, candidat din partea Partidului Republican al Poporului (CHP, de opoziţie) a obţinut 53,6% din voturi la alegerile municipale desfăşurate duminică la Istanbul, iar fostul premier Binali Yildirim, susţinut de preşedintele Recep Tayyip Erdogan, 45,4%, informează Reuters, care preia cifrele comunicate de CNN Turk. 

Rezultatele preliminare au fost publicate după numărarea a 94,5% din voturi. La scurt timp după anunţ, Yildirim şi-a recunoscut înfrângerea, transmite DPA. Alegerile pentru primăria metropolei turce s-au repetat după ce formaţiunea de guvernământ, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), a contestat victoria lui Imamoglu la scrutinul din 31 martie, care a fost în cele din urmă anulat de autoritatea electorală.

În martie, candidatul CHP câştigase cu un avans mult mai mic în faţa lui Yildirim. Imamoglu a fost primar timp de 18 zile, înaintea anulării rezultatelor. Reuters reaminteşte că AKP şi predecesorii acestuia au deţinut primăria Istanbulului timp de 25 de ani, iar înfrângerea este apreciată ca o lovitură pentru preşedintele Erdogan, şi el fost primar al oraşului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel