Unul dintre polițiștii arestați în dosarul Pitești are 22 de ani. A fost numit ”eroul zilei”, dar ar fi furat 8.000 de lei dintr-un dosar. Și nu doar atât!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Au apărut detalii neașteptate despre unul dintre polițiștii arestați în dosarul Pitești, acolo unde un bărbat a fost omorât prin sufocare.

Cei doi agenți de Poliție, implicați în dosarul Pitești, au fost arestați preventiv. D.D, polițistul care care l-a trântit la pământ din câteva mișcări pe bărbatul decedat, are 22 de ani, transmite PRO TV. De-a lungul timpului el a fost implicat în mai multe incidente. 

 

8.000 de lei, lipsă dintr-un dosar

 

În urmă cu 3 ani, pe când era elev al Școlii de Poliție din Câmpina și făcea practică în județul Argeș, a fost numit de superiorii săi “eroul zilei”. S-a întâmplat după ce ar fi asistat, întâmplător, la o înșelăciune prin metoda ”Accidentul” și ar fi sărit în ajutorul victimei.

Mai exact, un bărbat ar fi fost păcălit de un individ. Acesta se dăduse drept fiul său și i-a cerut 30.000 de lei pentru a rezolva necazurile legate de un presupus accident. Omul a pus banii într-un plic și s-a dus în stradă să-i predea. Doar că pe acolo trecea, întâmplător, D.D. Polițistul l-a imobilizat pe escroc și a recuperat banii. Ulterior, păgubitul s-a plâns că din plic, în timpul operațiunii, au dispărut 8.000 de lei. Iar cel numit “eroul zilei” a intrat în vizorul anchetatorilor.

”Motiv pentru care, în raport de plângerea persoanei vătămate, s-au făcut cercetări pentru furt. Au fost efectuate acte de cercetare penală, au fost administrate probe, iar după administrarea tuturor probelor procurorul a dat eficiență dispozițiilor art. 16, în sensul că nu există probe că persoana ar fi săvârșit infracțiunea.”, a declarat Marius Ștefan, prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș.

Alt episod controversat

Ajuns polițist în județul Ialomița, D.D a mai trecut printr-un episod controversat. L-ar fi amendat, abuziv, spun surse din poliție, pe un jandarm aflat în misiune. Pentru această faptă, superiorii au decis să-i taie 20% din salariu. D.D a contestat această sancțiune în instanță, dar a pierdut procesul.

Acum, acuzațiile sunt mult mai grave: purtare abuzivă și lovituri cauzatoare de moarte. Unii martori susțin că scena în care bărbatul în vârstă este ținut la pământ a durat mai mult decât ce apare în filmare. Cel de-al doilea polițist reținut în acest caz fusese avansat la gradul de agent şef principal de poliţie în anul 2015.

Reamintim că un bărbat de 63 de ani, din Pitești, a murit după ce a fost scos de polițiști dintr-un local cuprins de un incendiu. Oamenii legii l-ar fi bruscat pe acesta când l-au scos din local, iar bărbatul a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi salvat. Legiștii au stabilit că bărbatul a avut o moarte violentă, cauzată de asfixia mecanică.

VEZI ȘI: Cei doi polițiști care au omorât un bărbat prin sufocare, ARESTAȚI. Imaginile care au îngrozit opinia publică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel