Unul din trei profesori vrea să îşi dea demisia din sistem până în 2028
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Salariile profesorilor vor fi majorate cu 8% de la 1 ianuarie 2022 / Sursa: Pexels
Salariile profesorilor vor fi majorate cu 8% de la 1 ianuarie 2022 / Sursa: Pexels
Unul din trei profesori ar putea demisiona, pe fondul nemulţumirilor provocate de volumul ridicat de muncă şi de scăderea respectului pentru această profesie. 

Se întâmplă în Marea Britanie, scrie The Guardian, acolo unde un sondaj al Sindicatului Naţional din Educaţiei a arătat că din 10.000 de membri, 35 la sută afirmă că "nu vor mai lucra cu siguranţă în domeniu" în 2028, în timp ce celelalte două treimi afirmă că statutul profesiei s-a înrăutăţit, invinovăţind Guvernul pentru eşecul de a asculta doleanţele profesorilor. 

"Aceste rezultate vin la un an după ce profesorii, ca lucrători esenţiali, au fost prea puţin protejaţi şi au fost nevoiţi să improvizeze acolo unde Guvernul a lăsat pur şi simplu un vid. Şi, drept răsplată pentru eforturile lor, au primit o îngheţare a salariilor", a declarat Kevin Courtney, secretarul general al Sindicatului. 

Sindicaliştii cer 7 la sută în plus la salarii pentru profesori şi plănuiesc să organizeze greve naţionale dacă cererile nu le sunt îndeplinite. 


 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de The Guardian (@guardian)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel