Unul din cei trei leoparzi care au scăpat de la grădina zoologică din China este încă liber / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ / Imagine de Michael Siebert de la Pixabay
Foto ilustrativ / Imagine de Michael Siebert de la Pixabay
Un leopard care a scăpat alături de alți doi, pe 1 mai, de la o grădină zoologică din China, este încă liber. 

Un leopard este încă în libertate, după ce, pe 1 mai, a scăpat de la o grădină zoologică din China. Alți doi au fost recuperați, scrie CNN.

Reprezentanții Parcului Safari Hangzhou nu au informat publicul timp de o săptămână cu privire la faptul că leoparzii au scăpat. Ba mai mult, potrivit publicației The Paper, personalul parcului a negat inițial informația că ar fi scăpat vreun leopard.

Totul s-a aflat după ce persoanele care locuiesc în apropierea Parcului Safari Hangzhou i-au observat. De asemenea, o cameră de supraveghere l-a surprins pe unul dintre leoparzi în zona rezidențială Jinyuan Villa, aflată la vest de grădina zoologică, iar imaginile au ajuns pe Internet.

Mai multe echipe de căutare au intervenit în apropierea zonei rezidențiale Jinyuan Villa și au reușit să-i recupereze pe cei doi leoparzi.

În prezent, se desfășoară căutările pentru cel de-al treilea leopard.

Un incident similar din Indonezia s-a soldat cu un mort

La începutul acestui an, doi tigri au scăpat de la o grădină zoologică situată în provincia indoneziană Kalimantanul de Vest, una dintre feline omorând un angajat care a încercat să le oprească, informa agenţia DPA atunci, citând relatări publicate de presa locală.

Cele două exemplare de tigru alb au reuşit să scape de la Zinka Zoo din districtul Singkawang după ce o alunecare de teren declanşată de inundaţiile provocate de ploile torenţiale le-a deteriorat incinta, potrivit unui reprezentant al grădinii zoologice, Elka Surya.

„Alunecarea de teren a creat o gaură mare în incinta tigrilor, ceea ce le-a permis să scape”, a spus Elka, citat de agenţia de ştiri Antara.

Un leu scăpat dintr-un parc național a ucis un om, în Kenya

De asemenea, în 2019, un leu a ucis un om după ce a scăpat dintr-un parc național situat în sudul capitalei Kenyei, Nairobi, au transmis autoritățile, conform Agerpres. Atacul s-a produs în afara parcului natural, la periferia orașului. Perimetrul parcului natural era înconjurat de garduri electrice, însă nu complet închis, autoritățile lăsând locuri deschise în vederea migrațiilor anuale ale animalelor în căutare de pășuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel