Unor părinți din Suedia li s-a interzis să-și numească bebelușul „Vladimir Putin“
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Unor părinți din Suedia li s-a interzis să-și numească bebelușul „Vladimir Putin“  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Unor părinți din Suedia li s-a interzis să-și numească bebelușul „Vladimir Putin“ / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Autoritățile suedeze au interzis unor părinți să-și numească fiul cu numele președintelui Federației Ruse.

Un cuplu suedez a fost informat că nu-și poate numi fiul Vladimir Putin. Agenția fiscală suedeză, Skatteverket, a respins cererea cuplului de a-și numi fiul Vladimir Putin, numele președintelui rus, potrivit SR, radiodifuzorul public al țării.

Prenumele nu trebuie, conform regulilor suedeze, să fie ofensatoare sau să riște să cauzeze probleme purtătorului și nici nu trebuie să fie acceptate prenumele care seamănă în mod clar cu numele de familie.

Nu a fost clar care dintre aceste principii a stat la baza deciziei agenției fiscale, dar nu este prima dată când agenția fiscală respinge cereri similare. Printre alte nume cărora li s-a acordat dezacordul de-a lungul anilor se numără Ford, Allah, Pilzner și Q. Potrivit Statisticii Suediei, există în total 1.413 bărbați numiți Vladimir în Suedia, și e posibilitatea să existe maxim doi cetățeni care se numesc Putin scrie TheLocal.se.

O tânără cere despăgubiri de 3 milioane de euro, după ce la naştere a fost dată altei familii

O tânără spaniolă în vârstă de 19 ani a solicitat despăgubiri de 3 milioane de euro după ce a fost schimbată, imediată după naştere, cu un alt bebeluş şi plasată într-o familie care nu era a ei, relatează miercuri AFP, citat de Agerpres. Cazul datează din 2002 şi a avut loc în maternitatea Spitalului San Millan de Logrono (nordul Spaniei), o unitate acum închisă, şi este rezultatul unei "erori umane", au explicat autorităţile din regiunea Rioja.

Schimbul între cei doi bebeluşi - două fetiţe născute în aceeaşi zi la o distanţă de cinci ore şi ambele plasate într-un incubator - a ieşit la iveală abia după 15 ani.

Problemă ieșită la iveală după mai bine de un deceniu

În urma unui conflict privind acordarea unei pensii alimentare în una dintre cele două familii, testele ADN au arătat că nici tatăl, nici mama fetei nu erau părinţii ei biologici.

Aceasta din urmă, care a fost crescută întotdeauna de presupusa ei bunică, a depus de atunci o plângere, considerându-se puternic nedreptăţită de acest schimb la maternitate.

"Este o pierdere imensă, care va dura toată viaţa şi nu va fi reparată niciodată", a declarat avocatului tinerei femei, José Saez-Morga.

Tânăra, în prezent în vârstă de 19 ani, cere despăgubiri de 3 milioane de euro pentru prejudiciul suferit, însă autorităţile sanitare sunt dispuse să plătească doar 215.000 de euro, a continuat Saez-Morga (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel