Universitatea Politehnica din București deschide accesul publicului în campus, din 2 iunie
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Mihnea Costoiu, rectorul UPB și Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6
Mihnea Costoiu, rectorul UPB și Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6
Campusul Universității Politehnica București (UPB) va fi deschis publicului joi, 2 iunie, după ce accesul a fost interzis timp de aproape doi ani.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, și rectorul Mihnea Costoiu au semnat, astăzi, 25 mai, protocolul prin care cetățenilor li se permite accesul în campusul Politehnicii. Însă, în anumite condiții și după un program bine stabili.

”O spun din capul locului: de comportamentul vizitatorilor va depinde dacă acest loc plăcut din Sectorul 6 va rămâne deschis pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Discuțiile pe care le-am purtat în ultimul an și jumătate cu conducerea Politehnicii nu au fost simple și a fost nevoie să vin cu garanții clare că Universitatea și procesul de educație nu vor avea de suferit. De aceea, respectarea regulilor nu este negociabilă și fac apel la dumneavoastră să respectați programul și normele de comportament. Mulțumesc conducerii Universității Politehnica București, domnului Rector și Senatului Universității, pentru deschidere!”, a declarat primarul Ciprian Ciucu.

Potrivit regulamentului, este interzis accesul în parc cu animale de companie, cu băuturi alcoolice, substanțe toxice, arme de foc, cu biciclete, trotinete, scutere pe spațiul verde și pe aleile pietonale. Este permis, în schimb, plimbatul pe două roți pe aleile auto, care măsoară 8 km.

De asemenea, cetățenii nu au voie să organizeze picnic-uri și grătare, să facă plajă sau să distrugă vegetația, să deterioreze mobilierul urban ori să distribuie materiale publicitare sau alte afișe. Cei care vor intra cu autoturisme/scutere/motociclete vor trebui să plătească tariful de intrare.  

”Pentru noi, cei din Universitate, este importat că putem îmbina activitatea zilnică a celor peste 30.000 de studenți ai Universității cu recreerea de care pot beneficia locuitorii sectorului, având sprijinul primăriei în a asigura paza și salubrizarea acestui campus, care aparține, insist și subliniez, Universității Politehnica din București. Decizia de a încheia acest parteneriat a venit după mai multe discuții și ne dorim mult ca acest campus să rămână așa cum este, un campus verde. Un campus curat, un campus tratat cu respect de către locuitorii Sectorului 6. Am decis ca accesul să se facă pe o perioadă limitată, pentru a nu interacționa, deranja fluxurile obișnuite de studenți”, a precizat rectorul Mihnea Costoiu.

Programul pentru activitățile de recreere în cadrul Campusului, va fi următorul:

- Luni - vineri, între orele 6.00- 8.00 și 17.00-22.00;

- Sâmbătă - duminică, între orele 6.00-22.00;

- În perioada vacanțelor intersemestriale și a vacanței de vară, programul va fi de luni până duminică, în intervalul orar 6:00- 22.00;

Porțile de acces pentru vizitatori/terți în Campusul Noul Local al UPB vor fi: Poartă acces Splai (Splaiul Independenței nr 313), Poartă acces Iuliu Maniu (Iuliu Maniu nr 6);

- Pentru porțile pietonale Ec. Cezărescu, Gang Metrou (Bd. Vasile Milea), Poartă Precis- Stație STB (Bd. Iuliu Maniu nr 6), accesul va fi permis de luni ciucu, mihnea costoiu, accies, campus, universitatea politehnica, - până vineri, în intervalul orar 7.00- 21.00, doar salariaților/studenților universității pe baza legitimației.

Universitatea Politehnică dispune de circa 60 de hectare de teren, majoritatea fiind spațiu verde. Primăria Sectorului 6 va contribui la buna întreținere a acestuia, va oferi material dendrologic și va pune la dispoziție angajați ai ADPDU Sector 6, care să-l îngrijească. De asemenea, polițiștii locali vor supraveghea întregul campus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel