Data publicării:

Universitatea Politehnica București, dublu medaliată cu aur de la RobotChallenge

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Tehnologie
WhatsApp
Două medalii de aur, una de argint și una de bronz pentru studenții UPB la RobotChallenge
Două medalii de aur, una de argint și una de bronz pentru studenții UPB la RobotChallenge

Două medalii de aur, una de argint și una de bronz. Acestea sunt rezultatele remarcabile obținute, luna aceasta, de către studenții Universității POLITEHNICA din București la una dintre cele mai mari competiții mondiale de robotică, RobotChallenge, desfășurate, anul acesta, la Beijing. 

Competiția din China a adunat la start 2.196 de roboți, mai mult de 3.000 de concurenți, peste 600 de antrenori (profesori coordonatori) și 300 de universități și institute de prestigiu din 48 de țări (SUA, Marea Britanie, Japonia, Australia, Norvegia, Germania, Finlanda, Spania, Turcia, Elveția, Suedia, Kazakstan, Canada, Iugoslavia, Croația, Italia, Columbia, România etc).

Țara noastră a fost reprezentată de echipa HBFS Robotics (hbfsrobotics.com) a Facultății de Automatică şi Calculatoare, departamentul de Automatică şi Informatică Industrială din cadrul Universității POLITEHNICA din București, care a intrat în 5 probe de concurs (Line Follower Classic Adult, Line Follower Enhanced, Micro Sumo, Mini Sumo şi Nano Sumo) şi a reuşit să câştige 4 locuri pe podium (două medalii de aur, una de argint şi una de bronz): Locul I şi Locul II la Line Follower Classic Adult, Locul I la Micro Sumo si Locul III la Nano Sumo.

"Începând cu anul 2015, competiţia RobotChallenge a devenit o tradiție pentru echipa noastrǎ care reuşeşte sǎ obţinǎ de fiecare dată rezultate foarte bune în condiţiile în care concurenţa este una serioasǎ, formatǎ din profesionişti şi entuziaşti din întreaga lume" a declarat conf.dr.ing. Ştefan Mocanu, din cadrul departamentului de Automatică şi Informatică Industrială al Facultății de Automatică şi Calculatoare a UPB.

Echipa HBFS, formată din studenții Mihai Crăciunescu, Diana Baicu, Maria Cîrciumaru şi Cristian Dobre se concentrează pe proiectarea şi producția de mini roboți perfomanți şi robuşti contribuind astfel la dezvoltarea domeniului de profil în România.

"Această reușită extraordinară obținută anul acesta la competiția mondială de robotică organizată în China, la Beijing de către studenții Universității noastre, vine să confirme încă odată valoarea școlii românești de inginerie și totodată creativitatea și ingeniozitatea românească, despre care putem spune că a pus România, în repetate rânduri, pe harta mondială a performanței" a subliniat Cornel Chira, Directorul Departamentului de Comunicare al Universității POLITEHNICA din București.

Competiția RobotChallenge s-a lansat în 2004 ca o Competiție internațională de roboți realizați manual și cu control autonom individual, iar până în prezent au participat un număr de 65 de țări.

DESPRE UPB

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti este cea mai mare și cea mai veche universitate tehnică din țară și printre cele mai prestigioase universități din România. Tradiția instituției noastre, dezvoltat în peste 200 de ani prin efortul de institutori cel mai important națiunii și a generațiilor de studenți, nu este singurul motiv convingător. Astăzi, Universitatea POLITEHNICA din București, trece printr-un proces continuu de modernizare, fiind implicat într-un dialog permanent cu marile universități din Europa și din întreaga lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel