Urmărește emisiunea live
Universitatea din Torino vrea să INTERZICĂ simbolurile religioase în casele studenților
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
O universitate din Italia vrea să INTERZICĂ simbolurile religioase în casele studenților  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
O universitate din Italia vrea să INTERZICĂ simbolurile religioase în casele studenților / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
O universitate italiană intenționează să introducă o reglementare care ar impune studenților să dea jos crucile de pe pereții caselor lor.

Universitatea din Torino indică faptul că dorește să își adapteze reglementările la vremurile pandemiei. În plus față de reglementările menite să îngreuneze înșelăciunea în timpul cursurilor online, noile reguli includ și interdicția de a arăta simboluri religioase și politice în casele studenților.

Prin urmare, dacă un student are pe perete un simbol al Fecioarei Maria care poate fi văzut online, acesta va trebui să fie dat jos.

Studenții au fost revoltați

Regulamentele universității au stârnit proteste din partea multor studenți. Chiar și organizația de stânga Studenti Indipendenti și-a exprimat opoziția din cauza „atacului asupra celor mai sacre simboluri ale tradițiilor noastre religioase”. Dacă stânga trebuie să apere crucea împotriva ambițiilor autorităților universității, atunci secularizarea societății noastre a mers cu adevărat extrem de departe, au mai precizat studenții, potrivit RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel