Universitatea din California de Sud va plăti peste $1 mld. în cazul ginecologului care a hărțuit sexual sute de femei. Sumă istorică
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Universitatea din California de Sud (USC) a acceptat să plătească peste un miliard de dolari pacienților unui fost ginecolog din campusul instituției care a fost acuzat de hărțuire sexuală.

Conform BBC, niciodată nu s-a mai plătit o sumă atât de mare ca despăgubiri în cazul abuzurilor sexuale în istoria învățământului superior. George Tyndall, în vârstă de 74 de ani, a fost arestat în 2019 și acuzat de hărțuirea a 16 paciente, lucru negat de el. Mai bine de 350 de femei au vorbit despre experiențele lor cu ginecologul.

Bărbatul așteaptă acum procesul, iar avocații a 710 femei care dau în judecată universitatea californiană au spus că s-au înțeles asupra sumei de 852 milioane dolari. În 2018, USC a acceptat deja plata a 215 milioane dolari, ducând suma totală la peste 1 miliard dolari. „Apreciem curajul tuturor celor care au spus adevărul și sperăm că această rezoluție mult așteptată va ușura durerea femeilor”, a transmis președintele USC, Carol Folt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel