Universitatea Craiova, un război perpetuu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
catalin anton
catalin anton

Oltenii sunt, în general, foarte vulcanici, dar ce se întâmplă la Universitatea Craiova a întrecut orice imaginaţie. După 1989, clubul din Bănie a stat în permanenţă pe un butoi de pulbere. Nu a existat investitor la Ştiinţa care să nu trebuiască să înfrunte un val de contestatari, unul mai virulent ca altul.

Alexandru Boc, fostul preşedinte al Universităţii spunea odată: „Şi dacă ar fi pe primul loc al clasamentului, tot s-ar găsi unii din Craiova care să critice ceva!”.

Războiul este total. Un ziar craiovean, Gazeta de Sud, cotidian care aparţine lui George Păunescu, un fost patron al grupării fotbalistice din Bănie, a anunţat miercuri că Adrian Mititelu a pierdut dreptul de a administra clubul care a intrat în faliment. Replica nu s-a lăsat aşteptată.  Ediţie Specială, ziarul lui Mititelu a spus că totul este o minciună şi că Universitatea nu este în faliment, ci doar în insolvenţă, pentru o sumă, 6 miliarde de lei vechi, care nu i-ar fi aparţinut lui, ci unei alte societăţi de pe vreamea altor investitori (George Ilinca, Dinel Staicu, ş.a.).

Cine să-i mai înţeleagă? Cert este că Adrian Mititelu, deşi foarte bine intenţionat, nu a ştiut să managerieze clubul. Pur şi simplu nu a mai putut face faţă, în primul rând financiar, şi s-a lăsat păcălit ba de unul, ba de altul. A deschis prea multe războaie cu oameni mult mai puternici decât el,  iar rezultatul a fost dezastruos, atât pentru acesta, cât  şi mai ales pentru Universitatea Craiova, o echipă cu tradiţie. Nimeni nu poate contesta faptul că Adrian Mititelu a iubit clubul, dar acest fapt nu a fost îndeajuns  pentru a şti să-l şi conducă. A crezut că toată lumea vrea să-l păcălească, iar unii, din păcate, au şi făcut-o, profitând de neştiinţa sa.

Mititelu ar trebui, măcar în ceasul al 13-lea, să-şi găsească oameni competenţi care să-l îndrume să nu mai comită paşi greşiţi şi să repare ce se mai poate repara. Şi să nu se mai certe cu toată lumea. Altfel, nu va face decât să îngroape definitiv, dacă nu cumva a făcut-o deja, un simbol al Olteniei şi al fotbalului românesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel