Uniunea Scriitorilor neagă neregulile semnalate de Curtea de Conturi. Senator, amenințat cu tribunalul
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
 Uniunea Scriitorilor neagă neregulile semnalate de Curtea de Conturi în urma unui control la Ministerul Culturii și îl amenință pe senatorul Dan Lungu cu tribunalul. Acesta a prezentat răspunsul Curții de Conturi surprins de amenințarea ”cu darea în judecată a celui care luptă pentru transparență”.

”În comunicatul dlui Dan Lungu se susține că Uniunea Scriitorilor din România ar fi în culpă în urma unui audit al Curții de Conturi. Nimic mai fals! Uniunea Scriitorilor din România nu face obiectul unui audit al Curții de Conturi; și nu există nicio neregulă în finanțarea și decontarea proiectelor Uniunii Scriitorilor din România la Ministerul Culturii și Identității Naționale. Pentru afirmațiile iresponsabile și calomnioase propagate în spațiul public, Uniunea Scriitorilor din România își rezervă dreptul de a-l acționa în justiție pe dl Dan Lungu, senator al partidului Uniunea Salvați România”, arată Uniunea Scriitorilor, ignorând faptul că în textul dat publicității de Dan Lungu este vorba despre un control al Curții de Conturi la Ministerul Culturii.

Departamentul de comunicare din Uniunea Scriitorilor cataloghează informațiile date publicității ca ”o nouă tentativă a dlui Dan Lungu, senator al partidului Uniunea Salvați România, de a proiecta asupra organizației noastre scriitoricești - din care și el face parte - o imagine complet falsă, printr-o serie de calomnii și minciuni”, se arată în comunicatul remis.

Anunțul senatorului Dan Lungu

Senatorul Dan Lungu a prezentat sâmbătă documentele oferite de Curtea de Conturi și a comentat pentru MEDIAFAX: ”Sunt absolut surprins că o instituție serioasă ca Uniunea Scriitorilor găsește să-și rezolve problemele de transparență și legalitate amenințând cu darea în judecată a celui care luptă pentru transparență. Vreau să precizez că toate informațiile din comunicatul de presă privind neregulile de la Uniunea Scriitorilor provin dintr-un răspuns oficial al Curții de Conturi primit în urma unei solicitări a informațiilor de interes public”.

Senatorul Dan Lungu anunța joi că, ”în urma verificărilor Curții de Conturi cu privire la modul de cheltuire a banilor publici primiți de către Uniunea Scriitorilor din România, echipa de audit a constatat existența unei serii de nereguli”, arată un text dat publicității joi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel