Uniunea Scriitorilor din România: Vă puteți imagina așa ceva?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Uniunea Scriitorilor are o primă reacție după propunerea de retragere a indemnizațiilor.

Uniunea Scriitorilor din România a transmis astăzi, prin intermediul unui comunicat, dezaprobarea inițiativei deputatului PSD Adrian Solomon, președintele Comisiei de muncă, care a propus eliminarea indemnizațiilor de merit pentru sportivi și artiști. Conducerea PSD a reacționat și a anunțat că nu susține propunerea deputatului. „PSD se opune categoric eliminării indemnizațiilor de merit pentru artiști și sportivi, precum și a drepturilor altor categorii profesionale și va vota împotriva acestui amendament la ședința de plen de mâine. Domnul Adrian Solomon nu a avut mandat din partea PSD pentru promovarea acestui amendament. Nu a existat niciodată vreo discuție în interiorul partidului despre acest subiect, iar astfel de poziții singulare nu reprezintă punctul de vedere al PSD”, se arată într-un comunicat de presă al partidului.

Mai jos comunicatul integral al Uniunii Scriitorilor:

Cine își poate imagina o țară fără cei mai importanți scriitori ai ei?

„Propunerea eliminării indemnizațiilor de merit pentru artiști și sportivi, făcută în Parlament, a stârnit numeroase reacții de respingere, firești, în mediul public.

Logica financiară a unei asemenea eliminări lipsește cu desăvârșire. Fiindcă există un număr restrâns de scriitori care beneficiază de indemnizații de merit, ca o recunoaștere simbolică și materială a contribuției lor la literatura și cultura română.

Conducerea Uniunii Scriitorilor din România, prin Prim-Vicepreședintele Varujan Vosganian, a avut consultări cu liderii tuturor grupurilor parlamentare, pentru a preîntâmpina o eventuală decizie politică, fundamental greșită, care să afecteze senectutea celor mai importanți scriitori români de azi.

Cine își poate imagina o țară fără cei mai importanți scriitori ai ei?”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel