Uniunea Europeană, sancțiuni pentru Coreea de Nord
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Uniunea Europeană a anunțat că ia în considerare impunerea de noi sancțiuni la adresa Coreii de Nord, după ce aceasta a efectuat marți un nou test cu rachetă, despre care afirmă că este o rachetă balistică intercontinentală.

UE "va lua în considerare un răspuns adecvat (...) inclusiv posibile măsuri restrictive", adică sancțiuni, a declarat într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a serviciului diplomatic al blocului comunitar.

UE are în politica sa adoptarea oricăror sancțiuni decretate de Națiunile Unite în ceea ce privește controversatele programe balistic și nuclear ale Coreii de Nord, dar ea a decretat de asemenea sancțiuni adiționale proprii blocului european, pe măsura diferitelor teste efectuate de Phenian.

Purtătoarea de cuvânt citată a cerut regimului nord-coreean să "înceteze toate lansările" și să "abandoneze odată pentru totdeauna programul său de rachete balistice în mod complet, verificabil și ireversibil".

Phenianul a afirmat marți că a testat cu succes o rachetă intercontinentală, ceea ce ar fi un progres major în eforturile sale de a fi în măsură să amenințe SUA cu o lovitură nucleară.

Această lansare este o "încălcare flagrantă a numeroaselor rezoluții ale Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite", și-a exprimat regretul purtătoarea de cuvânt menționată, subliniind totodată că "pentru moment nu s-a verificat" dacă racheta respectivă era efectiv cu rază de acțiune intercontinentală", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel