Uniunea Europeană a făcut ANUNȚUL: Marea Britanie a încălcat acordul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Comisia Europeană consideră că guvernul lui Boris Johnson a încălcat condițiile acordului post Brexit și a făcut primii pași pentru adoptarea unei noi legi care să anuleze anumite angajamente semnate anul trecut.

Avocații Comisiei au specificat că „Prin depunerea proiectului de lege și urmărirea politicii exprimate în acesta, guvernul britanic încalcă obligația de bună credință prevăzută în acordul de retragere, deoarece acest proiect de lege pune în pericol realizarea obiectivelor acordului.”

 

Britanicii au depus proiectul privind piața internă

Acuzele din partea Comisiei Europene vin în contextul în care, guvernul britanic a depus proiectul de lege privind piața internă. Premierul britanic, Boris Johnson, a primit numeroase avertizări în ultimele zile cu privire la acest proiect.

Uniunea Europeană poate recurge la sancțiuni drastice

Astfel, Comisia Europeană a informat toate cele 27 de capitale ale UE că există motive pentru ca blocul să adopte „căi de atac legale” prin intermediul instanței europene de justiție înainte de sfârșitul perioadei de tranziție, ducând la amenzi semnificative și sancțiuni economice pentru Marea Britanie.

Problemele au loc în contextul în care unul dintre înalții oficiali ai Comisiei Europene a sosit la Londra pentru o discuție de urgență cu cancelarul ducatului de Lancaster, Michael Gove, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel