Unitățile de pe litoral, verificate la sânge. Amenzi URIAȘE, aplicate
Data publicării:
Autor: Diana Popescu
WhatsApp
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a verificat 60 de unități de pe litoral și a aplicat 90 de amenzi, în valoare de peste 100.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în perioada 15 - 25 iunie, au fost verificate 60 de hoteluri, pensiuni, baruri, terase, cluburi şi parcuri de distracţii, în urma cărora au fost date 90 de amenzi în valoare de 108.500 lei.

"De menţionat este faptul că pe lângă controalele tematice planificate s-au executat şi controale inopinate, pe timpul zilei şi pe timpul nopţii. În urma acţiunilor preventive au fost identificate 34 obiective care funcţionau fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. În teren, personalul specializat nu a identificat nereguli grave care să impună aplicarea măsurii complementare de închidere a funcţionării", se precizează în comunicatul IGSU.

Principalele deficienţe descoperite în urma controalelor au vizat documentele de organizare a apărării împotriva incendiilor, exploatarea instalaţiilor tehnice cu defecţiuni sau improvizaţii, lipsa mijloacelor tehnice de primă intervenţie, nerespectarea reglementărilor şi măsurilor specifice de apărare împotriva incendiilor la exploatarea centralelor termice.

Pe timpul activităţilor preventive, au fost derulate instruiri cu personalul aflat la locul de muncă şi turişti, fiind distribuite peste 1.400 materiale informative.

Pentru susţinerea activităţilor de control, Inspecţia de Prevenire a ISU Constanţa beneficiază de sprijinul echipelor de inspectori de la alte unităţi din ţară, fiind astfel acoperit un număr mult mai mare de construcţii verificate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel