Data actualizării:
Data publicării:

UNICEF anunță că aproape 1000 de copii sunt dați dispăruți în Gaza. Se crede că aceștia sunt prinși sub dărâmături

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
În Fâșia Gaza sunt dați dispăruți 940 de copii, potrivit unui anunț UNICEF, citat de Reuters. Aceștia ar putea fi prinși sub dărâmăturile lăsate în urmă de bombardamentele forțelor israeliene.

Cel puțin 8.306 palestinieni au fost uciși în Gaza de la începutul bombardamentului militar israelian, în urma atacului Hamas de la 7 octombrie, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza (controlat de Hamas). Forțele israeliene au ucis 3.457 de copii palestinieni în Gaza, ceea ce reprezintă mai mult de 40% din totalul numărului deceselor.

Datele privind decesele și răniții, oferite de Ministerul Sănătății din Gaza, se referă doar la persoanele internate în spitale. Nu sunt luați în calcul și oamenii prinși sub dărânăturile lăsate în urmă de bombardamente, prin urmare numprul real al deceselor ar putea fi chiar mai mare.

Numărul copiilor palestinieni uciși în Gaza, în ultimele trei săptămâni, a depășit numărul anual de copii uciși în toate zonele de conflict din lume, începând cu anul 2019, potrivit organizației Salvați Copiii.

Totalul deceselor din Gaza depășește numărul victimelor masacrului de la Srebrenica, din Bosnia și Herțegovina, din 1995, când armata sârbo-bosniacă a ucis aproximativ 8.000 de bărbați și adolescenți musulmani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel